Άρση μέτρων από σήμερα - Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30, κατάργηση SMS

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άρση μέτρων από σήμερα - Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30, κατάργηση SMS

Μάιος 14, 2021 - 16:08

Μαζί με το άνοιγμα για τον τουρισμό έρχεται και η άρση μέτρων.

Έτσι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00:30 το βράδυ από σήμερα Παρασκευή, καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032, καταργούνται επίσης οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Το άνοιγμα με κανόνες συνεχίζεται με την επαναλειτουργία στις 17 Μαΐου των βρεφονηπιακών σταθμών, στις 21 Μαΐου των θερινών κινηματογράφων, στις 28 Μαΐου των ανοιχτών πολιτιστικών θεαμάτων και ακροαμάτων και κατά τον Ιούνιο, πλέον, των εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, για παράδειγμα σε γάμους και βαφτίσεις.

Αντίστοιχα το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς όμως πλέον το click away και το click in shop.

Κατά τον Μάιο, ωστόσο, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης, καθώς μας αναγκάζει να φωνάζουμε περισσότερο και να εκτοξεύουμε πιθανώς μολυσματικά σταγονίδια. Είναι μια μικρή θυσία που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτό το μήνα.