Τη σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 υπόγραψε ο Νίκας (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τη σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 υπόγραψε ο Νίκας (φωτο&βίντεο)

Ιούλιος 06, 2021 - 19:47

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την ένταξη στο ΠΕΠ του συνδετήριου δρόμου Ναυπλίου και ΄Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ, υπόγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

Το έργο αυτό θα περιλαμβάνει την κατασκευή τετράιχνου αυτοκινητόδρομου που μέσω δύο μικρών τούνελ, μίας γέφυρας και μικρότερων τεχνικών έργων θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο Α7 από την έξοδο προς Νεμέα-Ναύπλιο μέχρι το δρόμο των  Αρχαιοτήτων.

Το έργο είχε μελετηθεί επί Νομαρχίας Βασίλη Σωτηρόπουλου και είχε περάσει από το ΚΑΣ με παρατηρήσεις να προστεθούν μελέτες για τα δύο τούνελ («cut and cover»)  και για τη γέφυρα και άλλες τεχνικές τροποποιήσεις.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα και τη σύμβαση υλοποίησης του έργου πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ, τα έργα στο λιμάνι της Κόστα καθώς και για το αθλητικό κέντρο στο Κρανίδι.

Βίντεο https://youtu.be/eZit17HkARw

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η αντιπλημμυρική προστασία και οι καθαρισμοί ρεμάτων και χειμάρρων στην Αργολίδα ήταν μία ακόμα σύμβαση που υπέγραψε σήμερα στο Ναύπλιο ο περιφερειάρχης, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Σημειώνεται ακόμα, ότι ο Π. Νίκας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Πάρνωνας Α.Ε.” με αντικείμενο την ωρίμανση έργων βαρύνουσας σημασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι το έργο της αναβάθμισης του κόμβου Λυγουριού εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με προϋπολογισμό 540.000 ευρώ για την άμεση υλοποίησή του από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αργολίδας.

Αναφερόμενος στη μαρίνα του Ναυπλίου, ο Π. Νίκας εκτίμησε ότι περί τις αρχές φθινοπώρου θα γίνει έναρξη των εργασιών, ενώ μέσα στο φετινό καλοκαίρι αναμένεται και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, στον χώρο της βιομηχανίας ΡΕΑ.

Ο περιφερειάρχης, δήλωσε ότι οι μελέτες για το σιδηρόδρομο προχωρούν με καλούς ρυθμούς, ενώ επανέλαβε την δέσμευση της περιφερειακής Αρχής να διαθέσει στην ΔΕΔΑ την πίστωση των 20.000.000 ευρώ που η Περιφέρεια εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αναπτύξει τον αγωγό του φυσικού αερίου για τη διασύνδεση των μεγάλων αστικών κέντρων με το δίκτυο διανομής. Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε για μία ακόμα φορά ότι η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τον Δήμο Επιδαύρου για την αναβάθμιση της Εκθεσης Αγροτουρισμού.

Ερωτώμενος σχετικά με το νέο νοσοκομείο της Αργολίδας, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει θέσει το ζήτημα αυτό ως πρώτης προτεραιότητας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ Α7

Η υπογραφή του περιφερειάρχη για την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με 49.000.000 ευρώ, της βελτίωσης της επαρχιακής οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, συνιστά την υλοποίησης της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, με το εν λόγω έργο προβλέπεται η κατασκευή συνδετήριου τμήματος μήκους 7,015 χιλιομέτρων, της νέας επαρχιακής οδού 19α, Τίρυνθα (από εθνική οδό Ναυπλίου) – αρχαιότητες Ηραίου – Νέο Ηραίο – Μοναστηράκι – Μυκήνες με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου χρόνου.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οσον αφορά το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Πάρνωνας Α.Ε.” με αντικείμενο την ωρίμανση έργων βαρύνουσας σημασίας στημ Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, αυτό αφορά στα εξής:

ΕΝΟΤΗΤΑ Α – Πολιτισμός

  • Στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη και λειτουργική αναβάθμιση του ναού του Τιμίου Προδρόμου στο Αργος
  • Αισθητική αναβάθμιση, εναρμόνιση με την ιστορία και προστασία

από καταπτώσεις βράχων της Παναγίας Κατακεκρυμμένης (Πορτοκαλούσας)

  • Φωτισμός του κάστρου του Αργους και ασφαλής πρόσβαση σε αυτό
  • Ανάδειξη χαμάμ Ναυπλίου
  • Αποτύπωση και εκτίμηση της παθολογίας του ναού του Αγίου

Γεωργίου στο Ναύπλιο

ΕΝΟΤΗΤΑ Β – Αντιπλημμυρική Προστασία και Εγγειοβελτιωτικά Εργα

  • Μελέτη οριοθέτησης πέντε μικρών ρεμάτων που συμβάλλουν στον

Ξηριά και μελέτη αντιπλημμυρικών αναβαθμών

  • Μελέτη συμπλήρωσης και επικαιροποίησης της διευθέτησης του χειμάρρου

Ξοβριού

  • Μελέτη αρδευτικού δικτύου Πυργιώτικων
  • Μελέτη αντλιοστασίου Ιρίων

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ – Συγκοινωνιακά Εργα

  • Μελέτη δημιουργίας κόμβου στην Ξηρόβρυση
  • Μελέτη για την συντήρηση της γέφυρας Νέας Κίου

ΕΝΟΤΗΤΑ Δ – Αθλητισμός

  • Ωρίμανση του έργου που αφορά στην ανέγερση του Ενωσιακού γηπέδου της Π.Ε. Αργολίδας στη Νέα Τίρυνθα 
  •                                        
  • (φωτογραφίες Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

 

ArgolidaPortal.gr Νίκας - Υπόγραψε την σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 και πυροπροστασία των Μυκηνών