Ειδήσεις

Χορευτική εκδήλωση στο Ανυφί από τον πολιτιστικό σύλλογο «Μάη Νικόλας»

Μάιος 08, 2024 - 18:25

Χορευτική εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου “Ο Μάη Νικόλας” την Πέμπτη , 9 Μαΐου στις 19.30μμ, στην Πλατεία Ευαγγελίστριας .

Περιοδεία Β.Κικίλια στην Τρίπολη: Σύσταση νέας ΕΜΟΔΕ στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας (pics)

Μάιος 08, 2024 - 18:20

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία σε Πάτρα και Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με διοικητές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, καθώς και με αξιωματικούς και πυροσβέστες. Όπως ανέφερε οι δυνάμεις των δασοκομάντος στην ΕΜΟΔΕ Πάτρας φέτος διπλασιάστηκαν, ενώ στην Τρίπολη δημιουργήθηκε νέα ΕΜΟΔΕ, η οποία απαρτίζεται από 120 άτομα και έχει δυνατότητες αερομεταφοράς, προκειμένου να επεμβαίνει άμεσα σε δασικές πυρκαγιές.

O Δήμος Άργους- Μυκηνών τις ημέρες των εορτών ήταν δίπλα στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας

Μάιος 08, 2024 - 18:03

O Δήμος Άργους – Μυκηνών έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τους πολίτες και τις ημέρες των εορτών και των αργιών ήταν δίπλα στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, δίνοντας περισσότερες από 500 μερίδες φαγητό συνολικά από το Κοινωνικό Μαγειρείο. Παράλληλα, περισσότερα από 80 Πασχαλινά καλάθια μοιράστηκαν σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου που περιελάβανε κρέατα, αλλαντικά και πασχαλινά εδέσματα.

Πράξεις αγάπης σε δεκάδες συμπολίτες μας από επιχειρήσεις και απλούς πολίτες που συνεισέφεραν από το υστέρημα τους, για ακόμη μια φορά στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.

«Βάσει ποιου σχεδίου κόβονται εκατοντάδες δέντρα στα στρατόπεδα της χώρας;»

Μάιος 08, 2024 - 18:00

Αυξάνονται οι καταγγελίες για την χωρίς μέτρο και όριο κοπή εκατοντάδων δέντρων σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα. Η αιτιολογία είναι ότι πρέπει να διανοιχτούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα στρατόπεδα. Όμως αυτό γίνεται χωρίς επιστημονικό σχεδιασμό, με οριζόντια μέτρα και στρατιωτικές εντολές του τύπου «αποφασίζομε και διατάσσομε».

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων Κοζάνης, για το οποίο η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης καταγγέλλει την κοπή δέντρων ΕΝΤΟΣ του Στρατοπέδου, ως ακατανόητη και απαράδεκτη.

Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη στον πληθυσμό - Προτείνει κλείσιμο των σχολείων

Μάιος 08, 2024 - 17:50

Η αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της τις επόμενες μέρες, και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 8 Μαΐου.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια των πρόσφατων μετεωρολογικών προγνώσεων αναφορικά με εκδήλωση φαινομένων μεταφοράς αφρικανικής σκόνης από αύριο 9/5/2024, εξέδωσε τη Δ1δ/ΓΠοικ. 25498/8.5.2024 εγκύκλιο με θέμα: «Προστασία της Δημόσιας Υγείας στην περίπτωση μεταφοράς αφρικανικής σκόνης» (ΑΔΑ: Ψ9ΜΗ465ΦΥΟ-ΣΙΧ)

Copernicus: Ο φετινός Απρίλιος ο δεύτερος θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη

Μάιος 08, 2024 - 17:20

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης τόσο στο έδαφος, όσο και στην επιφάνεια των ωκεανών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου Copernicus, που δίνονται στη δημοσιότητα σήμερα.

Το φυσικό κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο «συνέχισε να αποδυναμώνεται», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των θερμοκρασιών αργότερα φέτος, αλλά δεν παρατηρήθηκε καμιά αλλαγή στη βασική τάση, αυτή της υπερθέρμανσης, που τροφοδοτεί η μαζική καύση ορυκτών καυσίμων (βενζίνης, πετρελαίου, αερίου, άνθρακα).

Μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση της έκτης θέσης της Κ16 του Αριστέα Άργους στο τουρνουά Elite Neon Cup

Μάιος 08, 2024 - 16:38

Μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση της έκτης θέσης από την ομάδα Κ16 και η πρόκριση της Κ14 στις δεκαέξι καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Στο τουρνουά ELITE NEON CUP συμμετείχαν 48 ομάδες στην Κ14 και 32 ομάδες στην Κ16.

H K16 με προπονητή τον Αποστόλη Κατσά αγωνίστηκε στον όμιλο με την αρμένικη ARARAT νίκησε 2-0,την αγγλική EXETER CITY  ισοπαλία  2-2 και νίκησε την γερμανική CALCIO ME 1-0. Στην οκτάδα ηττήθηκε από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με 4-0 και κατέκτησε την έκτη θέση μετά από την ήττα από την ολλανδική TWENTE.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται στο Ναύπλιο!

Μάιος 08, 2024 - 16:11

Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα», τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ξεδιπλώνονται με πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Στο κάλεσμά της η ΚΝΕ σημειώνει:
«Πάρε μέρος κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Σε περιμένουμε σε κάθε γωνιά της χώρας να φτιάξουμε μαζί τα δικά μας Φεστιβάλ!
Να δημιουργήσουμε και να εκφράσουμε τα όνειρά μας! Με τη μουσική, τους στίχους, τον χορό, τα σκίτσα και τα graffiti μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυκλών «γιορτάζει το Μάη» με την υποστήριξη της περιφέρειας

Μάιος 08, 2024 - 15:50

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυκλών «Η Νιόβη», «γιορτάζει το Μάη», την Κυριακή 12 Μαΐου, μέσα στα χρώματα κι αρώματα της φύσης, στον όμορφο χώρο του Καταγιάννη του Δήμου Σπάρτης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτιμά τέτοιου είδους δράσεις, οι οποίες πέραν της ψυχαγωγίας, συμβάλλουν στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Τολό: Εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Δασκαλειό

Μάιος 08, 2024 - 15:46

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαϊου 2024, Εορτάζει και πανηγυρίζει το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στη νησίδα Δασκαλειό στο Τολό, όπου και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία ώρα 07:30 με 10:00.

Από το λιμάνι του Τολού θα αναχωρούν κάθε 20 λεπτά καραβάκια για το Δασκαλειό.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις