Κόκκινα γαρύφαλλα στην ερημιά...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κόκκινα γαρύφαλλα στην ερημιά...

Μάιος 29, 2023 - 22:00

Πήγαμε καλά. Πάρα πολύ καλά. Όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και στη Γορτυνία. Την Κυριακή το βράδυ, κάθε κόκκινο ψηφοδέλτιο που έβγαινε από την κάλπη της Γορτυνίας έμοιαζε με κόκκινο γαρύφαλλο που άνθιζε στην ερημιά. Σε κάθε χωριό και σε κάθε εκλογικό τμήμα. Από το Ελληνικό και τη Δημητσάνα μέχρι τα χωριά των Τροπαίων. Φτάσαμε σχεδόν στα 700 ψηφοδέλτια, με το ποσοστό να εκτινάσσεται στη Γορτυνία πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος.

Όποιος έχει βρεθεί σε καταμέτρηση μπορεί να διακρίνει τη διαφορά του ΚΚΕ από τα αστικά κόμματα. Είναι άλλο πράγμα να αγωνιάς πώς θα πάει το κόμμα σου και είναι εντελώς διαφορετικό να αγωνιάς πώς θα πάει ο βουλευτής σου. Δυστυχώς, ο απλός ψηφοφόρος εγκλωβίζεται σε τέτοιου είδους...ψευτομονομαχίες προσώπων, κάτι που καλλιέργησε ιδίως το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές στην Αρκαδία.

Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ είναι απρόσμενα υψηλό. Τροφοδοτήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ κι από την αδυναμία του να προβάλει ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο αστικής διακυβέρνησης.  Δυσκολεύτηκε να το κάνει, διότι όλη την προηγούμενη τετραετία η σοσιαλδημοκρατία είχε κοινή στρατηγική σύμπλευση με την κυβέρνηση της ΝΔ, ψηφίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ το 50% των νόμων και το ΠΑΣΟΚ το 70%.

Η επόμενη μέρα για το λαό θα είναι πολύ δύσκολη. Μας το υπενθύμισε, πριν καν κλείσουν οι κάλπες, η Εαρινή Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ζητά νέα δημοσιονομικά μέτρα για τη συγκράτηση του λαϊκού εισοδήματος.

Απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, ο ελληνικός λαός οφείλει να οργανωθεί για να εμποδίσει αυτά που έρχονται. Μαχητική, "αυτοδύναμη" αντιπολίτευση στους δρόμους και τους τόπους δουλειάς μπορεί να κάνει ο λαός με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του στις 25 Ιουνίου.

Για να ανθίσουν πολλά κόκκινα γαρύφαλλα στη Γορτυνία και σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Δρ Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 27/5/23