Ανάπλι εμπρός!: Αγιασμός και προβλήματα στα σχολεία - Συνεργασία Ναυπλίου - Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανάπλι εμπρός!: Αγιασμός και προβλήματα στα σχολεία - Συνεργασία Ναυπλίου - Άργους

Σεπτέμβριος 18, 2023 - 21:16

Είναι θεσμός να εμφανίζονται πολιτικοί παράγοντες στους αγιασμούς των σχολείων και μετά να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους εκεί. Καλά κάνουν, αρκεί το ενδιαφέρον τους για την επίλυση των προβλημάτων στην εκπαίδευση να είναι συνεχές.

Εφέτος είχαμε και την απίστευτη γελοιότητα να γίνουν την επόμενη της ημέρας του αγιασμού, παρουσία των σημερινών επίσημων, που θα είναι σε λίγους μήνες είτε αντιπολίτευση είτε σπίτι τους και εγκαίνια σχολείου επειδή απλώς βάφτηκε.

Εμείς σαν "Ανάπλι εμπρός!"  συνειδητά επιλέξαμε να παραβρεθούμε πριν μία εβδομάδα στον αγιασμό ενός μικρού σχολείου στην Προσύμνη, με λίγους μαθητές, που άπαντες δεν ψηφίζουν (μαθητές Λυκείου ψηφίζουν πλέον) και με ελάχιστους γονείς παρόντες. Και επιλέξαμε να περάσουν κάποιες μέρες για να καταστήσουμε γνωστή την παρουσία μας αυτή. Διότι η ουσία μας ενδιαφέρει

Μιλάμε για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας

Γίναμε κοινωνοί  υπέροχων στιγμών μιας εκπληκτικής σχολικής κοινότητας.  Καθηγητές, μαθητές, σύλλογος Γονέων όλοι μέσα σε χαμόγελα και αγκαλιές για άλλη μία δημιουργική καλλιτεχνική και συνάμα εκπαιδευτική σχολική χρονιά. Ήταν εμπειρία για εμάς η παρουσία μας και η διαπίστωση για το πόσο φανταστική μπορεί να είναι  η συνεύρεση αυτή την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Αλλά οι κτηριακές συνθήκες του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας  και ο σχολικός εξοπλισμός πόρρω απέχουν από το εν γένει πανέμορφο κλίμα.

Λείπουν σχολικές αίθουσες για τα αναγκαία καλλιτεχνικά εργαστήρια. Λείπει εξοπλισμός.

Στο προαύλιο δύο μπασκέτες χωρίς καν να υπάρχουν τα ταμπλό και τίποτα άλλο.

Και το απίστευτο ότι οι τουαλέτες είναι κοινές για μαθητές και καθηγητές.!!!!!!

Τι  άλλο  να πούμε για να δείξουμε   ότι η επίσημη πολιτική σκηνή  δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτούς του σχολείου; Του μοναδικού καλλιτεχνικού σχολείου σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο είναι της Αργολίδας και όχι του 'Αργους. Οι μισοί μαθητές είναι από τον δικό μας Δήμο.

Και ο Δήμος μας τελείως απών στην επίλυση προβλημάτων.

Το τεράστιο θέμα είναι ότι χρόνο με τον χρόνο τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται και λύση δεν είναι η τοποθέτηση τροχόσπιτων, αλλά η κατασκευή νέου σύγχρονου σχολείου, απεξαρχής κατασκευασμένο για καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Και το Ναύπλιο δικαιούται να στεγάσει το σχολείο αυτό.

Χώροι για να κατασκευαστεί θα υπάρξουν άπλετου με τις επεκτάσεις του σχεδίου πόλεων που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ήδη έχει εγκριθεί

Ένα μεγάλο ζητούμενο για την επόμενη πενταετία είναι η συνεργασία των όμορων Δήμων για το γενικό καλό. Όχι οι τσακωμοί και ο διχασμός όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Και μόνον στο πρόγραμμα "Όραμα Δημιουργίας- Ανάπλι εμπρός!" αναφέρεται αυτό το μείζον για το μέλλον μας θέμα της συνεργασίας.  Μια τέτοια συνεργασία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των πάμπολλων προβλημάτων του σχολείου αυτού (αλλά και του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου)

Είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν.

Ανάπλι εμπρός!