Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την είσοδο ιδιωτών σε υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την είσοδο ιδιωτών σε υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων

Ιανουάριος 19, 2024 - 19:50

Επιχείρηση ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των ενόπλων δυνάμεων καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ Λάρισας, με αφορμή την ανάρτηση προδιαγραφών για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης οχημάτων του στρατού.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λάρισας:

“Όπως ενημερωθήκαμε από τα σωματεία ΄΄Σύλλογος υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ ν.Λάρισας΄΄ και ΄΄Σύλλογος μονίμων δημοσίων υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας΄΄ αναρτήθηκε στον ιστότοπο των προδιαγραφών των Ενόπλων Δυνάμεων, προδιαγραφή στην οποία περιγράφονται και τυποποιούνται οι διαδικασίες για την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης οχημάτων του στρατού, από ιδιώτες.
Για μία ακόμη φορά γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών πρωτοβάθμιων σωματείων για υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών και -παράλληλα- για προσπάθεια εισόδου ιδιωτών σε αυτές . Οι συγκεκριμένοι, όχι μόνο δεν θα έχουν επικουρικό ρόλο αλλά θα αναλάβουν κομβικές υπηρεσίες εις βάρος των εργαζομένων Δ.Υ. , με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μετά τις συνεχείς προσπάθειες ανεξήγητων και ανούσιων ιδιωτικοποιήσεων αρκετών υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα (Υγεία, ΟΤΑ κλπ), έρχεται και η σειρά για εκχώρηση έργων, σε ιδιώτες, και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας!!

Διαβεβαιώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα το αφήσουμε να περάσει και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το αποτρέψουμε.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τον Δημόσιο χαρακτήρα όλων των εργοστασίων συντήρησης και κατασκευής οχημάτων του Ελληνικού στρατού.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας στηρίζει τον αγώνα των δύο σωματείων και καλεί την πολιτική ηγεσία και την Στρατιωτική Ιεραρχία να αναθεωρήσουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Δεν πρέπει και δεν θέλουμε να δούμε «ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Α.Ε.».