Ο πρεσβευτής της Ελβετίας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο (φωτο-βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο πρεσβευτής της Ελβετίας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο (φωτο-βίντεο)

Μάρτιος 15, 2024 - 13:50

Ελβετική και Ελληνική αντιπροσωπεία βρέθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην Τρίπολη, και ξεναγήθηκε στον ανενεργό σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσης και επαναλειτουργίας του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο. Ο πρεσβευτής της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Stefan Esterman και ο καθηγητής Χωρικού Σχεδιασμού του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και  υπεύθυνος για τα σιδηροδρομικά δίκτυα Μπερντ Σολ συμμετείχαν στην ξενάγηση και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Πελοπόννησο και τάχθηκαν υπέρ της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου.

Στον ΟΣΕ της Τρίπολης  μέλη της Επιτροπής Κινήματος Διάσωσης και Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Μπρούσαλη υποδέχθηκαν θερμά τους επισκέπτες και τους ξενάγησαν στον σταθμό.

Η εκδρομή του κλιμακίου θα συνεχιστεί εντός της ημέρας και σε σταθμούς της Πελοποννήσου, όπως της Τρίπολης, του Παραθενίου, των Μύλων, του Ναυπλίου, και των Μυκηνών.

Ο κ. Μπρούσαλης ανέφερε ότι η επίσκεψη αυτή έγινε με στόχο της διάσωση και επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου και θα είναι ενισχυτική στην προσπάθεια και στον αγώνα που γίνεται για αυτό τον σκοπό έτσι ώστε να κινηθούν τα γρανάζια για να προωθηθεί το θέμα.

Ο πρεσβευτής δήλωσε ενθουσιασμένος από τα όσα είδε στον σταθμό της Τρίπολης και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί για την αναβίωση αυτής της σπουδαίας κληρονομιάς.

Η κυρία Λυδία Καρρά  Αντιπρόεδρος και  Μέλος Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και το μέλος κυρία Ειρήνη Φρεζάδου μίλησαν για την εταιρία η  η οποία αγωνίζεται από το 1972 για την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Είναι η στιγμή, ήρθε ο καιρός, να γίνει κάτι για τους σιδηρόδρομους»

Την ξενάγηση στον χώρο υποδοχής στο σταθμαρχείο και στο συνεργείο έκανε ο επικεφαλής της Εκδρομής θα είναι ο κ. Απόλλων Κύρκος, Αρχαιολόγος, Κρατικός Αδειούχος Τουριστικός Οδηγός, με προηγούμενη εμπειρία στην οργάνωση και την καθοδήγηση σιδηροδρομικών εκδρομών.

Ο κ.K. Mπρούσαλης ο οποίος μίλησε για το Κίνημα Διάσωσης και Επαναλειτουργίας Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου και τον πολυετή σκοπό του.Ο κ. Μπρούσαλης τόνισε ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια, καμία συμπαράσταση από τις δημοτικές αρχές δεν έχει δεχθεί το Κίνημα, προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος είτε ως τουριστικός, είτε ως εμπορικός είτε ως συγκοινωνιακός.

Συμπερασματικά, τα μέλη του Κινήματος είπαν ότι πρέπει άμεσα να δράσουν τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και να γίνει άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη για τον σιδηρόδρομο.

Η διάσωση του πολύπλευρα επαναξιοποιήσιμου (οικονομικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, τουριστικά) για την Πελοπόννησο έργου αποτελεί για την κυβέρνηση μια βαρύτατη ευθύνη.

Περισσότερα  https://www.arcadiaportal.gr/news/ston-ose-tis-tripolis-o-presveytis-tis...

ArcadiaPortal.gr Στον ΟΣΕ της Τρίπολης ο πρεσβευτής της Ελβετίας για επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου