Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους τουλάχιστον 62 νεκρούς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους τουλάχιστον 62 νεκρούς

Μάρτιος 23, 2024 - 08:20

Το βράδυ της 22ας Μαρτίου, σε μεγάλο συναυλιακό χώρο της Μόσχας, ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο, όταν άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που βρίσκονταν εκεί για να διασκεδάσουν.

Τα βίντεο που κάνουν από χθες τον γύρο του Διαδικτύου είναι τρομακτικά. Αρχικά, είχε γίνει λόγος για 40 νεκρούς και 100 τραυματίες, αλλά αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται πληροφορίες του ρωσικού δικτύου Baza, τουλάχιστον 62 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Για περισσότερους από 60 νεκρούς κάνει λόγο το BBC, αριθμό που επιβεβαιώνει και η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, «η τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω περισσότερους από 60 νεκρούς. Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί», αναφέρει.

Το Reuters αναφέρει ότι έγινε ανάρτηση σε κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram.

Η πλήρης δήλωση αναφέρει: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».