Στις 11 Μαΐου το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στην Τρίπολη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στις 11 Μαΐου το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στην Τρίπολη

Απρίλιος 27, 2024 - 08:50

Από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Τρίπολης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., προκηρύσσονται αγώνες με την ονομασία “Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης «ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ».”

Οι αγώνες θα γίνουν με τους παρακάτω όρους:

1) ΤΟΠΟΣ: Τρίπολη, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης

2) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο,11 Μαΐου 2024

3) ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ– ΗΛΙΚΙΕΣ – ΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΡΙΨΕΩΝ:

Κ16 (ΑΓΟΡΙΑ)(2007 – 2008):ΣΦΥΡΑ (4κ) – ΔΙΣΚΟΣ (1κ) – ΣΦΑΙΡΑ (3 κ)

Κ16 (ΚΟΡΙΤΣΙΑ) (2007 – 2008):ΣΦΥΡΑ (3κ) – ΔΙΣΚΟΣ (1κ)

Κ18 (ΑΓΟΡΙΑ)(2005 – 2006):ΣΦΑΙΡΑ (5κ) – ΣΦΥΡΑ (5 κ), ΔΙΣΚΟΣ (1.5 κ)

Κ18 (ΚΟΡΙΤΣΙΑ)(2003 – 2004):ΣΦΥΡΑ (3 κ) – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ) – ΣΦΑΙΡΑ (3Κ)

ΕΦΗΒΩΝ (2003 – 2002):ΣΦΥΡΑ ( 6 κ.) – ΣΦΑΙΡΑ ( 6κ.)

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (2000–2002): ΣΦΥΡΑ (7.260 κ)

ΓΥΝΑΙΚΩΝ(1999 και μεγαλύτερες):ΣΦΑΙΡΑ (4 κ.) –ΣΦΥΡΑ (4 κ.)  – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ.) – ΑΚΟΝΤΙΟ (600 γρ.)

ΑΝΔΡΩΝ(1999 και μεγαλύτεροι): ΣΦΑΙΡΑ ( 7.260 κ.) – ΣΦΥΡΑ ( 7.260 κ.)  ΔΙΣΚΟΣ( 2 κ.) – ΑΚΟΝΤΙΟ ( 800γρ.)

4) ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ: Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα κλήσης 60΄ πριν την διεξαγωγή του αγωνίσματος.

5) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι αθλητές –τριες  που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του ΣΕΓΑΣ σύμφωνα  με την τελευταία Υπουργική Απόφαση περί εγγραφής αθλητών.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αθλητές έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε 1 αγωνίσματα σε μία ηλικιακή κατηγορία. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από υπόδειξη των Εθνικών Προπονητών μπορεί να γίνει δεκτή η συμμετοχή τους και σε 2ο αγώνισμα ή σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία.

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ: Στα αγωνίσματα θα συμμετέχουν 8 αθλητές σε κάθε κατηγορία. Οι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν δικαίωμα6προσπαθειών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στις κατηγορίες Κ16 και Κ18 θα συμμετέχουν κατά προτεραιότητα οι αθλητές της Περιοχής Ευθύνης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περίφ. Πελοποννήσου και θα συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετεχόντων από τις δηλώσεις συμμετοχής αθλητών που ανήκουν σε άλλες ΕΑΣ. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι 8 και θα κάνουν 6 προσπάθειες.

6) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης, διαμονής ή διατροφής.

7) ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: Με την φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες και να έχουν στην κατοχή τους την Κάρτα Υγείας Αθλητή, θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή (πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών) είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του νόμου 4479/2017 και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων του ΣΕΓΑΣ.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή ισχύει για ένα (1) έτος από την  θεώρησή της.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ.

 

8) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο επίσημο saitτης διοργάνωσης https://tripolisthrowsfestival.com/συμπληρώνοντας την ειδική πλατφόρμα «Δηλώστε συμμετοχή» μέχρι την Δευτέρα 06– 05 – 2024.

 

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σε  8αδες και θα προηγηθούν οι αθλητές που συμμετείχαν στους περσινούς τελικούς των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 08  – 05  – 2024 θα αναρτηθούν οι λίστες συμμετοχής ανά αγώνισμα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (https://tripolisthrowsfestival.com/) που θα περιλαμβάνουν τους 8 αθλητές-τριες και τους επιλαχόντες.

• ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ – ΤΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SAITΤΩΝ ΑΓΏΝΩΝ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αθλητές που βρίσκονται στην 8αδα του αγωνίσματός τους παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους μέχρι την Πέμπτη 09 – 05 – 2024 ώστε να μπορεί να ενημερωθεί εγκαίρως ο/η επιλαχόν.

• Οι επιλαχόντες με δική τους ευθύνη μπορούν να έρθουν στους αγώνες και να συμμετέχουν μόνο και εφόσον δεν συμπληρωθεί η 8αδα του αγωνίσματος, κατόπιν απόφασης της οργανωτικής επιτροπής.

Οι αθλητές ή οι προπονητές για να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους θα πρέπει να έρθουν σεσυνεννόηση υποχρεωτικά με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ στο τηλ. 2710222093 ή τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Σπύρο Τριανταφυλλόπουλο τηλ. 6973335709.

9) ΓΕΝΙΚΑ: Οι αθλητές – τριες θα πρέπει να φορούν και να αγωνίζονται ΜΟΝΟ με την επίσημη στολή (φανέλα, σορτς) του συλλόγου στον οποίο ανήκουν. Οι υπεύθυνοι των συλλόγων θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι Κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (WORLDATHLETICS) που αφορούν τη Διαφήμιση θα εφαρμόζονται και οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ

10) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί στίβου 2023–2024.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι αθλητές θελήσουν να συμμετέχουν με δικό τους όργανο θα πρέπει τα φέρουν στην αίθουσα κλίσης 1 ώρα πριν το αγώνισμα τους, στο χώρο της αίθουσας κλήσης, προκειμένου να ελεγχθούν από τους τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.

11) ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων και τον αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς ΣΕΓΑΣ 2023-2024.

12) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα ορίζονται οι κ. Ματάκης Στέφανος Εθνικός Προπονητής Κ18 και Κ20 καικ. Τριανταφυλλόπουλος Σπύρος Τεχνικός Σύμβουλος  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

13) Το Φεστιβάλ Ρίψεων θα συνυπολογιστεί μαζί με άλλους αγώνες στο rankingτης W.A.

 

14) Το Πρόγραμμα των αγώνων θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (https://tripolisthrowsfestival.com/) μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής.