Συγκέντρωση Διαμαρτυρία Αγροτών Πελοποννήσου στα διόδια του Ισθμού (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συγκέντρωση Διαμαρτυρία Αγροτών Πελοποννήσου στα διόδια του Ισθμού (φωτογραφίες)

Νοέμβριος 14, 2015 - 15:54

φωτογραφία eurokinissi Αντώνης Νικολόπουλος

Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε ,σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου μετά από κάλεσμα των Επιτροπών των αγροτικών Μπλόκων της Πελοποννήσου.

«Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ»: Με το σύνθημα αυτό μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12.30 στα διόδια του Ισθμού. Οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων του Ισθμού και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού. «Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Στον κοινό αγώνα με τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Επιτροπών Μπλόκων που μοίρασαν οι συγκεντρωμένοι στους διερχόμενους οδηγούς.
Στη συγκέντρωση στα διόδια χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρόεδροι των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Μεσσήνης, Δημήτρης Μπίρης, Λακωνίας, Βασίλης Βρουλίτης και Αρκαδίας, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Αγγέλλου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Εξήγησε πως το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που προβλέπει είναι ταφόπλακα για τους μικρούς αγρότες, αλλά και για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους και κάλεσε σε δυνάμωμα της συμμαχίας και του κοινού αγώνα. Χαιρέτισε ιδιαίτερα τους νεοσύστατους συλλόγους και τους νέους σε ηλικία αγρότες που έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση και τους κάλεσε να οργανώσουν τον αγώνα με υπομονή και επιμονή. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο πλαίσιο πάλης της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στα αιτήματα επιβίωσης της φτωχής αγροτιάς. Τόνισε πως κανένας φτωχός αγρότης και κτηνοτρόφος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τους μεγαλοαγρότες, φραουλάδες και θερμοκηπιάδες, που οργανώνουν παρεμβάσεις, όπως η κινητοποίηση στις 18 Νοέμβρη στην Αθήνα, με σκοπό να προωθήσουν τα δικά τους αιτήματα. «Δεν έχουμε καμιά δουλειά με αυτούς» υπογράμμισε και έφερε το παράδειγμα του φορολογικού όπου οι μεγαλοαγροτες διεκδικούν αφορολόγητες επιδοτήσεις από τις οποίες λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος.
Στο τέλος της συγκέντρωσης, πραγματοποίησαν συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού.(φωτογραφίες eurokinissi)