Παρουσίαση του μοντέλου αξιολόγησης της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσίαση του μοντέλου αξιολόγησης της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας

Μάιος 08, 2014 - 17:12

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Από τον Θάνο Κριεμάδη Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  παρουσιάστηκε σήμερα στον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλο και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Π.Ε  το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (European Institute for Public Administration) και το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Διοίκησης Ποιότητας (European Foundation for Quality Management) έχουν δημιουργήσει ένα μοντέλο αξιολόγησης των Δημοσίων Υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ονομάζεται ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΚΠΑ).

Το ΚΠΑ έχει ως κύριο σκοπό: (α) να διευκολύνει την αξιολόγηση μίας Δημόσιας Υπηρεσίας ώστε να αποτυπωθεί επαρκώς η υφιστάμενη κατάσταση εντοπίζοντας τα ισχυρά σημεία της Δημόσιας Υπηρεσίας και τα σημεία εκείνα που χρειάζονται βελτίωση, (β) να σχεδιαστούν δράσεις βελτίωσης βάσει των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης, και (γ) να εισαγάγει στη δημόσια διοίκηση τις αρχές της Διοικητικής Αριστείας του πιο προηγμένου συστήματος διοίκησης παγκόσμια. Επομένως, το ΚΠΑ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της επίδοσης της Δημόσιας Υπηρεσίας.(Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr