Οικονομία

Κλειστός αύριο ο παιδικός σταθμός του Δήμου Επιδαύρου λόγω απεργίας

Φεβρουάριος 25, 2018 - 14:48

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.Ο παιδικός σταθμός του Δήμου Επιδαύρου θα είναι κλειστός (Λυγουριού).

Μητσοτάκης: Δεν θα μονιμοποιήσω συμβασιούχους

Φεβρουάριος 25, 2018 - 14:08

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επενδύσω στην προσδοκία κάποιων συμπολιτών μας ότι, μπορεί αύριο με κάποιο μαγικό τρόπο να τους μονιμοποιήσω», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητοτάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε το Σάββατο 24/2 στον ΣΚΑΪ, για να περάσει στην επίθεση προς την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «χτίζει στρατιές συμβασιούχων και τους κλείνει το μάτι και να τους λέει με κάποιο τρόπο: θα παρακάμψω το Σύνταγμα και με κάποιο τρόπο θα σας μονιμοποιήσω».

Για 13 μήνες θα πληρώνουν διπλές εισφορές 250.000 επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι

Φεβρουάριος 25, 2018 - 13:26

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», στα μέσα Μαρτίου όταν θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για κύρια ασφάλιση και υγεία, θα εμφανιστούν και ξεχωριστά ειδοποιητήρια από το ΕΤΕΑΕΠ με τις διπλές εισφορές για περίπου 250.000 επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες. Πρόκειται για εισφορές που λόγω αδυναμίας του συστήματος δεν έχουν εμφανιστεί στα ειδοποιητήρια που εκδίδονται για αυτή την ομάδα ασφαλισμένων από τις αρχές του 2017 και μετά.

Οι ασφαλισμένοι που θα πληρώσουν τις διπλές εισφορές είναι:

«Ψαλίδι» στους μισθούς για 90.000 δημοσίους υπαλλήλους

Φεβρουάριος 25, 2018 - 13:16

Αντιμέτωποι με περικοπές στους μισθούς τους θα βρεθούν περίπου 90.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ακόμη και από τις καθαρές αποδοχές του Ιανουαρίου διαπιστώνουν ότι πέφτει «μαχαίρι» εξαιτίας των «προσωπικών διαφορών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι υπάλληλοι που θα υποστούν μειώσεις στις αποδοχές τους είναι εκείνοι που τον Ιανουάριο του 2016, με την έναρξη εφαρμογής του μισθολογίου του ν. 4354/2015, υπέστησαν στους βασικούς μισθούς τους σημαντικές μειώσεις, οι οποίες όμως καλύφθηκαν με τη χορήγηση ισόποσων «προσωπικών διαφορών».

Ανταρσία στο Μωριά: Όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας για το Αναπτυξιακό Συνέδριο

Φεβρουάριος 25, 2018 - 10:38

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, κυβέρνηση και Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσουν το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Νέες καθυστερήσεις στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο;

Φεβρουάριος 25, 2018 - 09:19

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο (5/2/18) η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στον ΦΟΔΣΑ και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκο Πατσαρίνο σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 22/2, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα στάδιο καθυστέρησης και ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την επόμενη εβδομάδα ίσως θα δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες και απαντήσεις.

Κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί και στο Άργος τη Δευτέρα (βίντεο)

Φεβρουάριος 24, 2018 - 21:53

Συνέντευξη τύπου έδωσαν το πρωί του Σαββάτου ο αντιδήμαρχος  Άργους-Μυκηνών  Ν. Γκαβούνος και η εκπρόσωπος των εργαζομένων ΟΤΑ Αργολίδας Ευαγγελία Τσατσούλη-Παπαγεωργοπούλου.Ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα με απόφαση της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί λόγο της ψήφισης του νομοσχεδίου που τους αφορά.

Ανδριανός στη Βουλή για τα μεγάλα έργα στην Αργολίδα

Φεβρουάριος 24, 2018 - 13:37

Ανδριανός στη Βουλή για το λιμάνι του Ναυπλίου του Πορτοχελίου, τη διάβρωση της ακτογραμμής στο Τολό, τα οδικά τμήματα Δερβενάκια - Εκκλησιαστικά – Μυκήνες, και Ισθμός – Επίδαυρος – Κρανίδι, τα υδατοδρόμια. Απαντήσεις από τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς στην αρμόδια Επιτροπή.

Δήμος Ναυπλιέων: Φρένο στην διάβρωση των ακτών από τα Ίρια έως και το Τολό

Φεβρουάριος 24, 2018 - 12:38

Αποφασισμένος να εμποδίσει την διάβρωση των ακτών από τα Ίρια έως και το Τολό και την επαναφορά τους σε προηγούμενο στάδιο, φέρεται ο Δήμος Ναυπλιέων. Παρελήφθησαν ήδη οι μελέτες που αφορούν την διάβρωση όλης της παραλιακής ζώνης. Σημειωτέον πως η διάβρωση των ακτών απειλεί οικοδομές, δημόσιες υποδομές και φυσικά μεγάλο μέρος των υπαρχουσών παραλιών.

Σελίδες

Subscribe to Οικονομία