Οι πολίτες... περιπολούν

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι πολίτες... περιπολούν

Ιανουάριος 18, 2012 - 13:31

Σε χωριά της Πελοποννήσου έχουν ήδη ξεκινήσει οι περιπολίες ενώ στην Αρκαδική Πρωτεύουσα θα ξεκινήσουν άμεσα
Η αύξηση της παραβατικότητας και της μικροεγκληματικότητας σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναγκάζει τους πολίτες να πάρουν την αστυνόμευση στα χέρια τους, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν ή δεν προλαβαίνουν να καλύψουν όλη την περιοχή αρμοδιότητάς τους.
Έτσι ήδη σε κάποια χωριά  (Χώρα Μεσσηνίας) έχουν ξεκινήσει ομάδες περιφρούρησης και περιπολιών με ιδιωτικά αυτοκίνητα μαζί όμως με αυτοκίνητα ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας με σκοπό να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Μάλιστα στην περιοχή της Χώρας που είναι αρκετά μεγάλο χωριό της Μεσσηνίας δεν λειτουργεί ούτε και ο αστυνομικός σταθμός που υπάρχει εκεί, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Αρκαδία, όπου πολλά αστυνομικά τμήματα καταργήθηκαν.
Σε κάποιες γειτονιές της Τρίπολης, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο Arcadiaportal, οι πολίτες οργανώνονται και σκέπτονται να δημιουργήσουν ομάδες περιπολιών αφού οι κλοπές είναι συνεχείς τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης και υπάρχει πλέον μεγαλύτερη αγριότητα αφού ακόμα και για ελάχιστα χρήματα κάποιος μπορεί να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Οι ομάδες που σκέφτονται οι πολίτες να δημιουργήσουν θα είναι μόνο για να περιπολούν και όταν δουν κάτι ύποπτο να ειδοποιούν την Αστυνομία και δεν πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση. Η εν λόγω δραστηριότητα έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές και ίσως πολύ σύντομα ξεκινήσει η «δράση» των ομάδων αυτών.