Ο Γ. Ανδριανός για το Ψηφιακό Δίκτυο Αρχαιολογικών Χώρων Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γ. Ανδριανός για το Ψηφιακό Δίκτυο Αρχαιολογικών Χώρων Αργολίδας

Δεκέμβριος 19, 2014 - 14:04

φωτογραφία eurokinissi

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός για την ανακοίνωση της υλοποίησης του έργου «Ψηφιακό Δίκτυο Αρχαιολογικών Χώρων Αργολίδας: Υπηρεσίες προβολής, ανάδειξης, πληροφόρησης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό (Αρχ. Χώρος Μυκηνών και Τίρυνθας) και το αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αργολίδα μας αποκτά ένα σημαντικό εργαλείο για την αποτελεσματικότερη προβολή της μοναδικής πολιτιστικής και ιστορικής παρακαταθήκης του τόπου μας στους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Οι αρχαιολογικοί μας χώροι εξοπλίζονται με υλικά και ψηφιακά μέσα που θα ανταποκρίνονται τόσο στην παγκόσμια σημασία αυτών των μνημείων, όσο και στις απαιτήσεις της σύγχρονης μουσειολογίας και πολιτιστικής διαχείρησης.

Θέλω να συγχαρώ προσωπικά την Διευθύντρια της Εφορείας Αργολίδας Δρ. Άλκηστη Παπαδημητρίου και να υπογραμμίσω ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως οφείλει, συνεχίζει τις δράσεις για την προστασία, την ανάδειξη και την προσβασιμότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».