Ο Γιάννης Σχοινάς υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γιάννης Σχοινάς υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στην Αργολίδα

Ιανουάριος 15, 2015 - 16:09

Ο Γιάννης Σχοινάς υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στην Αργολίδα

Ο Γιάννης Σχοινάς είναι εκδότης, ιδιοκτήτης του εθνικού εκδοτικού οίκου «Νέα Θέσις». Είναι ένας εκ των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στην Αργολίδα και είναι γνωστός για την πορεία του στον εθνικιστικό χώρο τα τελευταία 45 χρόνια.

Βιογραφικό:

 

Γεννήθηκε το 1951 στα Φίχτια. Περάτωσε την Εγκύκλιο και Μέση εκπαίδευση στον Ασπρόπυργο και σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου δεν πήρε το πτυχίο του, διωχθείς για την εθνικιστική του ιδεολογία, από το καθεστώς της μεταπολιτεύσεως του 1974.

Αγωνίζεται επί 45 έτη στις τάξεις του εθνικιστικού κινήματος. Στην 21η Απριλίου μέχρι το 1973. Στην 4η Αυγούστου μέχρι το 1975. Στο Κίνημα, στην ΕΝΕΠ και στο ΕΝΕΚ ως μέλος της ηγεσίας τους. Υπήρξε εκδότης των εθνικιστικών εντύπων «Νέα Θέσις», «Συναγερμός», «Ελληνισμός» και «Μαχόμενος Ελληνισμός».

Από το 1987 μέχρι σήμερα είναι διευθυντής και ιδιοκτήτης του εθνικιστικού εκδοτικού οίκου «Νέα Θέσις», τον οποίον του ενεπιστεύθησαν οι συναγωνιστές του και ο οποίος δέχθηκε συνολικώς 23 εμπρηστικές και δυναμικές επιθέσεις από τους «γνωστούς αγνώστους».

Ωργάνωσε δύο συνέδρια στο Άργος με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Αναδείξεως Αρχαιοτήτων με θέματα «Άργος και Ηρακλής» (2012) και «Άργος και Μέγας Αλέξανδρος» (2013).

Από τις αρχές του 2012 υποστηρίζει ανοικτά το εθνικιστικό κίνημα του «Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή».

Δήλωση Γιάννη Σχοινά:

“Μετά την επίσημη αναγγελία του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής στον Νομό Αργολίδος, στον οποίο και συμπεριλαμβάνομαι, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:
Ξεκινώ αυτόν τον αγώνα με τσαλακωμένη την εθνική μου υπερηφάνεια από τις οδαλίσκες της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης. Γνωρίζω ότι ανάλογα είναι τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού των Ελλήνων και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ―όπως εδώ και 4 δεκαετίες― με σκοπό να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να οδηγηθεί το έθνος μας στον δρόμο της δημιουργίας.”