Χαιρετισμός του Γ. Μανιάτη στην 1η Διημερίδα Αγροτουρισμού στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χαιρετισμός του Γ. Μανιάτη στην 1η Διημερίδα Αγροτουρισμού στο Ναύπλιο

Μάρτιος 09, 2015 - 09:51

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Χαιρετίζοντας την 1η Διημερίδα Αγροτουρισμού, Γαστροτουρισμού και Εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η οποία άνοιξε τις εργασίες της στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, ο Γιάννης Μανιάτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες, είναι πάρα πολύ θετικό το ότι για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην Αργολίδα, εδώ στο Ναύπλιο, για να συμμετάσχουμε σε μια εκδήλωση για τον γαστροτουρισμό, για τον αγροτικό τουρισμό. Ουσιαστικά, για μια ακόμη μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Εάν πιστεύουμε ότι η χώρα αυτή μπορεί να ξεπεράσει την κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια, ο μόνος τρόπος είναι να δημιουργήσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Κι εδώ, σ’ αυτόν τον τόπο, η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, εάν συνδυαστεί  με το καλό κλίμα που έχουμε σε σχέση με την προσέλκυση τουριστών, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν το έχουμε αξιοποιήσει ακόμη, που όμως ταυτόχρονα, μπορεί να μας δώσει τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης. Θεωρώ προφανές ότι μια από τις καλές πρακτικές που θα μπορούσαν να βγουν ως αποτέλεσμα και αυτής της εκδήλωσης, θα είναι η υπογραφή ενός συμβολαίου κυρίων ανάμεσα στους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και τους εκπροσώπους των αγροτών που παράγουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, έτσι ώστε πράγματι, ο πρώτος καταναλωτής των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Αργολίδας, από το λάδι και το κρασί μέχρι το πορτοκάλι και το μανταρίνι, να είναι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες του τόπου μας.  

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην πατρίδα μας έχουμε αναπτύξει και δύο ακόμη μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Θυμίζω, ότι πριν λίγους μήνες νομοθετήσαμε για πρώτη φορά τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στη χώρα μας, γεγονός που θα επιτρέψει σε περιοχές από το Τολό μέχρι και την Ερμιόνη να δημιουργήσουν τέτοιες επενδύσεις και υποδομές, ενώ ταυτόχρονα, για την Επίδαυρο, για πρώτη φορά, δοκιμάζουμε ένα παγκόσμια πρωτοποριακό πρόγραμμα άνω των 5 εκατ. €, που θα συνδυάσει τη βιοποικιλότητα, τον αγροτουρισμό, τον πολιτισμό με την αρχαιολογία, την τέχνη και την ιατρική επιστήμη, έτσι ώστε να προσελκύσουμε και τουρίστες που προέρχονται από τον ιατρικό κόσμο.

Θεωρώ λοιπόν, για να κλείσω, πως είναι μια καλή ευκαιρία η σημερινή εκδήλωση για να αφήσουμε τη φαντασία μας και τα οράματά μας να υλοποιηθούν, σε μια κατεύθυνση Αργολίδας που ψάχνει νέους δρόμους ανάπτυξης, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και που ουσιαστικά χαρίζει ξανά χαμόγελο στους κατοίκους της.

            Θερμά συγχαρητήρια και πάλι.  Καλή επιτυχία.»