Καμπόσος: Η σιωπή μου δεν είναι αδυναμία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμπόσος: Η σιωπή μου δεν είναι αδυναμία

Ιανουάριος 20, 2012 - 14:52

Κόντρα Καμπόσου- Κωτσοβού για τον προϋπολογισμό του δήμου

Ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών  Δημήτρης Καμπόσος, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σωτ. Κωτσοβού , που προσπάθησε με αοριστίες και χωρίς θέσεις να «δικαιολογήσει» την άρνησή του να ψηφίσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ : «από ‘δω και πέρα όλοι όσοι αναφέρονται στον δήμαρχο ή τον Δήμο, χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη, θα παίρνουν άμεσα τις απαντήσεις που τους χρειάζονται». Ο δήμαρχος τόνισε πως «κάποιοι έχουν εκλάβει την σιωπή μου, σε μερικά θέματα, ως αδυναμία, γι’ αυτό η τακτική μου θα αλλάξει».

Η άρνηση ψήφισης του  τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού από τον κ. Κωτσοβό  και το σύνολο της  αντιπολίτευσης  σημαίνει ότι αυτοί  δεν ψήφισαν και  ως εκ τούτου δεν επιθυμούν να γίνουν έργα , όπως  η ανάπλαση του κέντρου της πόλης του Άργους , το κολυμβητήριο , οι είσοδοι της πόλης , επτά σχολεία κλπ. 

Ο κ. Καμπόσος χαρακτήρισε  «θεατή» τον κ. Κωτσοβό επιδιδόμενο σε στείρα παλαιοκομματική αντιπολίτευση .

«Τώρα θυμήθηκε ο κ. Κωτσοβός να…… ανακοινώσει  ότι ΘΑ ανακοινώσει  προτάσεις. Κατόπιν  εορτής. Κατόπιν συγκλήσεως του οργάνου που  αποφασίζει και είναι  το δημοτικό συμβούλιο. Και είναι πάγια  τακτική του . Στο  δημοτικό συμβούλιο  που έχει αντίλογο και δεν έχει επιχειρήματα σε αυτά που λέει επικρατεί από μέρους του η σιωπή. Μετά όμως κάνει τοποθετήσεις στα κανάλια. Κάτι που δείχνει και το σεβασμό στους θεσμούς. Και δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να τοποθετείται στα κανάλια αφού πρώτα όμως τοποθετούνταν στα δημοτικά συμβούλια. 

Ο προϋπολογισμός και  το τεχνικό πρόγραμμα  του δήμου είναι  τα πιο άρτια, πλήρη  και φιλόδοξα  των τελευταίων ετών. Στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη του τεράστιου  δήμου Άργους Μυκηνών, με ψαλιδισμένες επιχορηγήσεις  αφού το κράτος αδυνατεί να στείλει τους πακτωλούς χρημάτων των προηγούμενων ετών. Περιμένουμε από τον κ. Κωτσοβό αυστηρή κριτική και προτάσεις πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο που δυστυχώς και εκεί είναι θεατής», κατέληξε ο δήμαρχος.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι στην διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό η αντιπολίτευση δεν κατέθεσε ούτε μία (!) πρόταση στα 70 περίπου έργα που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν, προκαλώντας με την στάση της αυτή αλγεινή εντύπωση  στο σύνολο του Αργειακού λαού .

Ο κ. Καμπόσος στη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε:

«Αν και όλοι οι Δήμοι  υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες στενάζουν οικονομικά εμείς καταφέραμε να έχουμε 8.500.000 ευρώ στο ταμείο του  Δήμου . Ούτε αυτό θεωρεί ως αξιόλογο η αντιπολίτευση . Αναρωτιέμαι δε , όταν έτρεχαν οι κρουνοί των χρηματοδοτήσεων, ο πακτωλός των χρημάτων που δίδονταν τότε που πήγαιναν ;».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ την ομιλία του ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών σχολίασε  τακτικές και συμπεριφορές της αντιπολίτευσης λέγοντας :

«Δεν  άκουσα κανένα να πει  συγχαρητήρια όταν όλα  τα σχολεία στο Δήμο μας έχουν πετρέλαιο! Ούτε όταν παιδιά  λιποθυμούσαν από την πείνα στα ολοήμερα σχολεία και λάβαμε μέριμνα. Ή δεν άκουσα κανέναν να πει για τα συσσίτια αγάπης τις γιορτές. Δεν άκουσα κανένα να πει για την αναμόρφωση, το καλοκαίρι, της παραλίας του Τημενίου, που κράτησε τον κόσμο στο Άργος. Δεν άκουσα, για τον κ. Γκαβούνο που  με ελάχιστα χρήματα πραγματοποίησε εκδηλώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αυτοχρηματοδοτούμενες ,  που συγκέντρωσαν τετραπλάσιο κόσμο σε σχέση με τα  προηγούμενα χρόνια κατά τα οποία αν και δαπανούνταν υπέρογκα ποσά δεν είχαν τα ίδια με τα σημερινά αποτελέσματα . Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς και ευτυχώς για εμάς ο κόσμος που πριν ένα χρόνο μας έκρινε όλους έχει και όραση και ακοή και όταν θα μας ξανακρίνει στις εκλογές του 2014  θα λάβουν και πάλι την απάντηση που τους πρέπει .. Εμείς εργαζόμαστε σκληρά και τα πρώτα δείγματα γραφής τα έχουμε δώσει . Η μάχη με την καθημερινότητα και η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων των δημοτών μας στέφθηκε  με επιτυχία , συνεχίζουμε όμως να εργαζόμαστε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας για ανάπτυξη και μεγάλα έργα .»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ