Ποδηλατάδα από τα Δερβενάκια στο Άργος (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ποδηλατάδα από τα Δερβενάκια στο Άργος (φωτογραφίες)

Ιούλιος 27, 2015 - 14:09

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

1st Historical Old Bike Run - DERVENAKIA

Με αιτία την αγάπη της για την ποδηλασία, με αφορμή την ιστορική της συνείδηση και όχημα τα κλασσικά της ποδήλατα, η OLD BIKE CLUB ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ πραγματοποίησε την Κυριακή 26/07/2015 το 1st Historical Old Bike Run – DERVENAKIA 26/07/2015.

Ανήμερα της επετείου της ιστορικής μάχης των Δερβενακίων, που δόθηκε στις 26 Ιουλίου 1822, εξασφαλίζοντας μέσω της νίκης των δυνάμεων του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Δημητρίου Πλαπούτα, Γεωργίου Διαμαντόπουλου, Πάνου Κολοκοτρώνη, Αγγελή Γάτσου, Παπαφλέσσα, Νικηταρά και Δημητρίου Υψηλάντη την ελευθερία στην νεότερη Ελλάδα, η ΟLD BIKE CLUB ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ποδηλάτησε από τα Δερβενάκια έως το Άργος (22 km) τιμής ένεκεν στους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

To event έλαβε χώρα αργά το απόγευμα της Κυριακής συνδυάζοντας ποδηλασία και με ήλιο και φεγγάρι.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της OLD BIKE CLUB ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ συγκεντρώθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Νεμέας – Δερβενακίων στις 20:00, όπου αντιπροσωπεία του Club κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, σημείο μνήμης της μάχης των Δερβενακίων.

Εν συνεχεία, περίπου 40 μέλη του club ξεκίνησαν με τα κλασσικά τους ποδήλατα και διερχόμενοι από τα Δερβενάκια, τα Φίχτια, με ενδιάμεση στάση στο Κουτσοπόδι τερμάτισαν στην πλατεία του Άργους αφού πρώτα έκαναν τον γύρο της πόλης.

Η γραφική διαδρομή σε συνδυασμό με τις ιδανικές για ποδηλασία καιρικές συνθήκες προσέφεραν σε κάθε συμμετέχοντα όμορφες εικόνες, ενώ η ιστορική σημασία της ημέρας έδωσε τροφή για αναζήτηση του παρελθόντος σε μικρούς και μεγάλους.

Η OLD BIKE CLUB ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ θα ήθελε από καρδιάς να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της που συμμετείχαν στο 1st Historical Old Bike Run – DERVENAKIA 26/07/2015 και ιδιαιτέρως τον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος μέσω αντιπροσώπου του υποστήριξε την ασφάλεια του event, την καφετέρια Nova Café και το προσωπικό της στο Κουτσοπόδι που δρόσισε του ποδηλάτες του Club προσφέροντάς τους νερό και αναψυκτικά, καθώς επίσης και την Τροχαία Άργους και τον Διοικητή της για την συνοδεία των 2 επανδρωμένων περιπολικών, τα πληρώματα των οποίων δείχνοντας ήθος και επαγγελματισμό περιφρούρησαν τους ποδηλάτες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής εξασφαλίζοντάς τους οδική ασφάλεια.

Η OLD BIKE CLUB ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ απέδειξε για μια ακόμη φορά, όντας πιστή στις ιδρυτικές της αξίες, ότι άθληση και ιστορική κληρονομιά, όταν συνδυαστούν, αποτελούν ηχηρή έκφραση πολιτισμού.

 

Facebook Page : OLD BIKE CLUB Αργολιδος https://www.facebook.com/OLDBIKEARGOLISCLUB