"Γάμος" ΝΔ με ΔΗΣΥ, δηλώσεις Τσίπρα και η "καυτή" ατζέντα του Άκη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

"Γάμος" ΝΔ με ΔΗΣΥ, δηλώσεις Τσίπρα και η "καυτή" ατζέντα του Άκη

Μάιος 22, 2012 - 19:03

Ανακοινώθηκε η συνεργασία ΝΔ - Δημοκρατικής Συμμαχίας
Σαμαράς: «Μας ενώνει ο κοινός αγώνας»
Την συγκρότηση ευρωπαϊκού μετώπου και την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές προκειμένου να διασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την αλλαγή του Μνημονίου ανακοίνωσαν σήμερα  ο πρόεδρος της ΔΝ κ. Αντώνης Σαμαράς και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις που έκαναν στο ίδρυμα Κακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι "ετούτη την ώρα οι ευθύνες είναι τεράστιες όχι μόνο απέναντι στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον. Η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα έχειπολλά στάδια.  Πρέπει να την χειριστούν δυνάμεις που έχουν σχέδιο".
Σαμαράς: "Καλωσορίζω την κ. Μπακογιάννη και υπόσχομαι ότι το στοίχημα της ενότητας δε τελειώνει εδώ. Ορισμένες ηγεσίες αντιμετώπισαν την πρόσκλησή μας με μικροκομματικές εμμονές. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα για να δώσουμε ελπίδα και αξιοπρέπεια". 
Επίθεση στη Μέρκελ αλλά και στον Ολάντ στο Παρίσι...
Τσίπρας:Ο Ολάντ θα κινδυνεύσει να γίνει "Ολαντρέου"!
«Η Ελλάδα είναι μία κυρίαρχη χώρα. Δεν είναι η κ. Ανγκέλα Μέρκελ αυτή που θα αποφασίσει εάν θα πάμε σε δημοψήφισμα ή όχι», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τίποτα για να διαπραγματευτούμε σε ότι αφορά το μνημόνιο . Αυτό που θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε δεν είναι το μνημόνιο αλλά το δημόσιο χρέος», τόνισε.
Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κ. Μέρκελ «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταίρος στην ΕΕ, η οποία δεν έχει ενοικιαστές ούτε ιδιοκτήτες».
Θα τεθεί το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ...
"Αν δεν πετύχει η επαναδιαπραγμάτευση, δημοψήφισμα"
Για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην περίπτωση που αποτύχει η επιχειρούμενη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου από ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Βούτσης δέχτηκε ερώτησεις για το πώς προτίθεται να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν θα ευοδώσει η προσπάθεια αλλαγής του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ο κ. Βούτσης αποκρίθηκε πως η επόμενη κίνηση θα είναι η προσφυγή στο λαό και σε δημοψήφισμα.
“Φωτιά” η ατζέντα του πρώην υπουργού
Άκης: “Γιάννη, δώσε μου πίσω το 1 εκατ. ευρώ”!
Φωτιά και λάβρα είναι η ατζέντα αλλά και οι προσωπικές σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, στοιχεία που βρίσκονται ήδη στα χέρια του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που ερευνά την υπόθεση του αποκαλούμενου σκανδάλου της μίζας.
Τα έγγραφα αυτά ντοκουμέντα, που φαίνεται να δένουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση, έχουν  κατασχεθεί από το γραφείο του πρώην υπουργού στην Κομνά Τράκα και από το σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την ημέρα της σύλληψης του πρώην υπουργού και της εμφάνισής του στις εισαγγελικές αρχές. Τα έγγραφα είναι χιλιάδες και αφορούν στο διάστημα από το 1982 έως τις αρχές του 2012! 
Περισσότερα στο Protothema.gr