Ειδήσεις

Καταλήψεις για τη Γάζα στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Κέιμπριτζ, του Άμστερνταμ και της Γάνδης

Μάιος 07, 2024 - 20:50

Βρετανοί φοιτητές έστησαν σκηνές στις ιστορικές πανεπιστημιουπόλεις της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους της Γάζας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα αμερικανικά campus.

Μέχρι νωρίς το πρωί χθες, Δευτέρα, οι φοιτητές είχαν στήσει δεκάδες πολύχρωμες σκηνές στο γρασίδι έξω από το νεογοτθικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του 19ου αιώνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Υποχρεωτικά τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα - Η εγκύκλιος

Μάιος 07, 2024 - 20:50

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια αρχή τίθεται σε ισχύ η υποχρεωτικότητα λήψης των μέτρων πυροπροστασίας στις οικίες, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο: 

Α. Γενικά:

Άργος: Σύλληψη και πρόστιμο για την πυρκαγιά στην Προσύμνη

Μάιος 07, 2024 - 20:44

Συνελήφθη χθες, 06 Μαΐου  2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Πελοποννήσου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Προσύμνη Αργολίδος. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 2.372€.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος για την Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Μάιος 07, 2024 - 20:20

Το άσθμα αποτελεί κοινή χρόνια ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών. Προκαλεί χρόνια φλεγμονή στους αεραγωγούς με συνέπεια συμπτώματα από το αναπνευστικό (βήχα, δύσπνοια, συριγμό, πόνο ή βάρος στο στήθος) με υφέσεις κι εξάρσεις κατά τη διάρκεια του έτους, οι οποίες  χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής. Το άσθμα πλέον ορίζεται ως βρογχικό με υποδιαιρέσεις βάσει φαινοτύπου (πολύ γνωστή η αλλεργική του μορφή). Το αίτιο εμφάνισης του άσθματος   δεν   είναι   απόλυτα   σαφές!   Κάποια   στιγμή   πυροδοτείται   στη   ζωή   του   ασθενούς.

Τη Γερμανία επισκέπτεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Μάιος 07, 2024 - 20:20

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την περιοδεία σε Καναδά και ΗΠΑ, θα βρεθεί σε άλλη μια χώρα του εξωτερικού εν όψει Ευρωεκλογών, με το πρόγραμμά του, να έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 9 Μάη, θα επισκεφθεί, στις 12 το μεσημέρι, το Πρώην Ναζιστικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στο Νταχάου. Θα καταθέσει στεφάνι στο Διεθνές Μνημείο, θα περιηγηθεί στους χώρους του στρατοπέδου, το Κρεματόριο και το Σημείο Στρατώνα του Νίκου Ζαχαριάδη και θα καταθέσει λουλούδια στην τιμητική αίθουσα για τους κρατούμενους. 

Λουτράκι: Καταγγελία για απόπειρα βιασμού 17χρονης

Μάιος 07, 2024 - 18:50

Μια δεκαεπτάχρονη κατόρθωσε να διαφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της στο Λουτράκι, σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε η μητέρα της.

Το κορίτσι δέχθηκε επίθεση από έναν 30χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η μητέρα της, αφού τη χαστούκισε, την τράβηξε από τα μαλλιά, τη θώπευσε σε διάφορα σημεία του σώματός της και επιχείρησε να της αφαιρέσει τα ρούχα με σκοπό να τη βιάσει.

Η 17χρονη κατόρθωσε να διαφύγει, παλεύοντας μαζί του.

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία.

Πότε πρέπει να κάνετε νέα αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Μάιος 07, 2024 - 18:30

Οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος (ΚΟΤ) θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση για ένταξη.

Η αίτηση αυτή θα πρέπει να γίνει μόλις λήξει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή στις 26 Ιουλίου προκειμένου να ενημερωθεί το σύστημα για τα νέα φορολογικά στοιχεία των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι πολίτες για να ενημερωθούν εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή εάν μπορούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Αμοιβή έως 3.000 ευρώ σε εκείνους που καταγγέλλουν φοροδιαφυγή στην εφαρμογή Appodixi

Μάιος 07, 2024 - 18:20

Μέσω της εφαρμογής «Appodixi» έχουν φτάσει στην ΑΑΔΕ 165.149 καταγγελίες. Οι 74.892 είναι επώνυμες και οι 90.257 είναι ανώνυμες.

Το μέτρο της  χρηματικής επιβράβευσης των φορολογούμενων που καταγγέλλουν κρούσματα φοροδιαφυγής προβλέπει τα εξής:

Υπ. Εσωτερικών: Σκηνοθετημένη η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

Μάιος 07, 2024 - 17:50

Σε σκηνοθετημένη διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ., καθώς η καταγγελία για το εν λόγω περιστατικό θεωρείται ψευδής από τις αρχές και όχι άσχετη με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την διαρροή emails αποδήμων.

Μία σύλληψη για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Μάιος 07, 2024 - 17:20

Συνελήφθη, χθες (6.5.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, ο 30χρονος αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση και φωτογράφιση.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις