450 νέες θέσεις εργασίας για την Αργολίδα ανακοίνωσε ο Μανιάτης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

450 νέες θέσεις εργασίας για την Αργολίδα ανακοίνωσε ο Μανιάτης

Ιούνιος 08, 2012 - 14:57

φωτογραφία eurokinissi-Χρήστος Μπόνης

Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που το παλέψαμε πολύ και αφορά 57.000 θέσεις εργασίας  και είναι προϋπολογισμού ύψους 188.000.000 ευρώ. Τους αμέσως επόμενους  μήνες ακολουθεί ένα ακόμα πρόγραμμα 200.000.000 ευρώ.
Σκοπός των προγραμμάτων είναι η άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνικών φορέων με την παροχή υπηρεσιών κοινωφελούς χαραχτήρα μέσω φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
Στην Αργολίδα δημιουργούνται 450 νέες θέσεις εργασίας εποχικού προσωπικού, πρόκειται για θέσεις που αφορούν υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.  Την Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων και εδώ θέλω να επισημάνω ότι δεν αφορά μόνο άνεργους το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και αγρότες που έχουν χαμηλό εισόδημα. Τα προγράμματα αυτά έχουν στόχο εκτός από την ενίσχυση της αγοράς με πραγματικό χρήμα και την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, μιας  και θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη οι εργαζόμενοι και βέβαια να τονίσω πως, κατά παρέκκλιση των αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το ποσό της ημερήσιας αμοιβής ανέρχεται στα 25 ευρώ ημερησίως».