Νέα επιστολή Ανδριανού για την απομάκρυνση του ΤΟΜΚΟ από το λιμάνι του Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα επιστολή Ανδριανού για την απομάκρυνση του ΤΟΜΚΟ από το λιμάνι του Ναυπλίου

Ιούνιος 11, 2012 - 10:22

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 Η νέα επιστολή του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Ανδριανού προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Ι. Στουρνάρα, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Γεραρή και Προστασίας του Πολίτη κ. Ε. Οικονόμου, η οποία κοινοποιηθηκε και προς τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ Χ. – Γ. Σκέρτσο:
«Διά της παρούσης σας ζητώ να ενεργήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα το κατασχεμένο πλοίο ΤΟΜΚΟ από το λιμάνι του Ναυπλίου.
Σας ενημερώνω ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προς τούτο απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες, με τελευταία τον από 28/05/2012 ορισμό μεσεγγυητού για τη μετακίνηση του πλοίου στην Ελευσίνα σύμφωνα με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 02.221/71/2012 σχετικό έγγραφο του Προέδρου και Διευθυντή του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ).
Όπως μας έγινε αρμοδίως γνωστό, ο μεσεγγυητής έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στον ΟΛΕ, όμως η Πρόεδρος αρνείται τη μετακίνηση, παρά το γεγονός ότι η σχετική εντολή του Προέδρου Πρωτοδικών Πειραιά είναι αμετάκλητη και δεν χωρεί ανάκληση.
Ως εκ τούτου έχει υποβληθεί σηματική αναφορά από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου προς τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Πειραιά, την Εισαγγελία Πειραιά, την προϊστάμενη λιμενική υπηρεσία Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος/Ελληνική Ακτοφυλακή, το Δημοτικό Ταμείο Ναυπλίου και το Δήμο Ναυπλίου.
Σας ενημερώνω εξάλλου ότι το φορτηγό πλοίο ΤΟΜΚΟ βρίσκεται στο λιμάνι του Ναυπλίου από τις αρχές του 2011 δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα καθώς καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στο μικρό λιμάνι, απασχολεί λιμενικούς για τη φύλαξή του, αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και προσβάλει την αισθητική της πόλης, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος βύθισής του στο λιμάνι.
Από την πρώτη στιγμή, από το Φεβρουάριο του 2011,  με συνεχείς παρεμβάσεις  στα συναρμόδια υπουργεία, πίεσα για να επιλυθούν τα προβλήματα και να ολοκληρωθούν όσο γίνεται ταχύτερα οι απαιτούμενες διαδικασίες. Η γραφειοκρατία είχε ως συνέπεια εμπόδια και αναβολές για ενάμιση χρόνο.
Με την θερινή τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, σας ζητώ λοιπόν να ενεργήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας προκειμένου να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις και άμεσα να απομακρυνθεί το κατασχεμένο πλοίο ΤΟΜΚΟ».