Ανδριανός: H λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου να μην αποβαίνει εις βάρος της αστυνόμευσης της Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: H λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου να μην αποβαίνει εις βάρος της αστυνόμευσης της Αργολίδας

Απρίλιος 20, 2016 - 20:49

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή με θέμα την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας για την απρόσκοπτη λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Στις 18-4-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο κ. Αδαμάντιο Μητρόπουλο με θέμα την ενίσχυση και λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου με αστυνομικό προσωπικό και την επίλυση της διάθεσης των Διμοιριών Υποστήριξης και λοιπών αστυνομικών δυνάμεων.

Η επιβάρυνση των αστυνομικών υπηρεσιών των τριών αυτών νομών είναι δυσανάλογη των δυνατοτήτων τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους, αλλά και στην πρόκληση αφόρητης πίεσης και υπερβολικής καταπόνησης στα αστυνομικά στελέχη και στην ελλιπή αστυνόμευση των τοπικών κοινωνιών.

Κατόπιν αυτού είναι επιβεβλημένη η ευρύτερη ενίσχυση του Προαναχωρησιακού Κέντρου με τη συμμετοχή και άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας, με κάλυψη των οργανικών θέσεων μέσω αποσπάσεις ή μεταθέσεις αστυνομικών πανελλαδικά, ώστε η διαχείριση του θέματος να λάβει χαρακτήρα επιχείρησης ευρείας κλίμακας, όμοιας με αυτή που εφαρμόζεται στα νησιά υποδοχής, στην Ειδομένη και τις λοιπές περιοχές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με σκοπό την επίλυση του ζητήματος των μετακινήσεων των αστυνομικών δυνάμεων.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας για την απρόσκοπτη λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου, ώστε η διαχείριση του θέματος να λάβει χαρακτήρα επιχείρησης ευρείας κλίμακας, όμοιας με αυτή που εφαρμόζεται στα νησιά υποδοχής, στην Ειδομένη και τις λοιπές περιοχές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με σκοπό την επίλυση του ζητήματος των μετακινήσεων των αστυνομικών δυνάμεων

Aν oι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου θα καλυφθούν άμεσα με αστυνομικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς ενισχυτικές δυνάμεις από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις”.