Επίτιμος δημότης του Δήμου Άργους-Μυκηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίτιμος δημότης του Δήμου Άργους-Μυκηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος (βίντεο&φωτο)

Μάιος 03, 2016 - 18:12

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου ως επιτίμου δημότη του Δήμου Άργους Μυκηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα 3 Μαίου στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος». Ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στην πόλη.Ακολούθησε μεταλλιοδοσία με το Μετάλλιο Πρώτης Τάξης του Δήμου Άργους Μυκηνών  Μετάλλιο του Αστέρα στον Κωνσταντίνο Πανανά (υποπλοίαρχος Π.Ν. έπεσε εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής) που παρέλαβε η οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ιστορία του Άργους, που αποτελεί την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και τόνισε πως «οφείλουμε να υπερασπισθούμε την εθνική μας κληρονομιά και να διασφαλίσουμε ένα αντάξιο αυτής μέλλον, παραμερίζοντας τα λίγα και μικρά που μας χωρίζουν και υπηρετώντας τα πολλά και μεγάλα που μας ενώνουν, ιδίως σε κρίσιμες περιστάσεις όπως οι σημερινές».Σημείωσε επίσης πως «εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των Προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της. Και το μέγεθος αυτό είναι ο Άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικός φιλελεύθερης ιδεολογίας».Επιπλέον τόνισε πως «η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».
Νωρίτερα είχαν προηγηθεί Εγκαίνια Εκθέσεως Αγιογραφίας στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

ArgolidaPortal.gr Επίτιμος δημότης του Δήμου Άργους-Μυκηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος