Πρόληψη πυρκαγιών: Δεν περισσεύει κανείς- πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και χρήματα (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόληψη πυρκαγιών: Δεν περισσεύει κανείς- πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και χρήματα (video)

Ιούνιος 15, 2012 - 14:17

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συντονιστικό όργανο της Πελοποννήσου για την πρόληψη των πυρκαγιών
Με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων και υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη συνεδρίασε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη το περιφερειακό συντονιστικό όργανο για την πρόληψη των πυρκαγιών. Στη διάρκεια της συνεδρίασης που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα και από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων φάνηκαν οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό - για παράδειγμα δεν έχουν προσληφθεί ακόμα οι εποχικοί δασοπυροσβέστες, ή δεν υπάρχουν άτομα για τα πυροφυλάκια, αφού και ο εθελοντισμός περνά κρίση - αλλά και σε χρήματα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του περιφερειακού διοικητή ΠΥ Πελοποννήσου Θανάση Ρούμπου ότι δεν υπάρχουν χρήματα για ελαστικά στα πυροσβεστικά και για καύσιμα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πυροφυλάκιο του Μπλεσίβο που θεωρείται νευραλγικής σημασίας για την πυροφύλαξη ενώ τονίστηκε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων και η οικονομική ενίσχυση των δήμων και της Περιφέρειας για αγορά των απαιτούμενων όπως ασύρματοι, λάστιχα και άλλα είδη. Επίσης θα γίνει μία ενημερωτική καμπάνια στα ΜΜΕ ώστε να υπάρξει πλήρης ευαισθητοποίηση του κόσμου τόσο στην πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην υπακοή στις οδηγίες των αρμοδίων φορέων στην περίπτωση πυρκαγιών σε κατοικημένες περιοχές.
Προσοχή στις χωματερές
Ακόμα τονίστηκε η σημασία που έχει η προφύλαξη των χωματερών ώστε να μην προκαλούνται αναφλέξεις των σκουπιδιών και μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας με εντολή του κ. Τατούλη θα κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους για να διαπιστώσουν αν τηρούνται οι όροι από τους δημάρχους...Για την Αρκαδία ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην χωματερή της Βλαχοκερασιάς.
Στη σύσκεψη που κράτησε αρκετές ώρες τέθηκαν και άλλα ζητήματα επιμέρους όπως η ύπαρξη ελικοπτέρων, υδατοδεξαμενών, η αναγκαιότητα καθαρισμών των χόρτων και των δασικών δρόμων, ο ορισμός σημείων συγκέντρωσης πολιτών , ενώ επισημάνθηκε και το γεγονός ότι έχουν καθυστερήσει να δοθούν τα κονδύλια από την Πολιτεία στους δήμους για την πυροπροστασία.
Δείτε στα βίντεο τις δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνας Νικολάκου με όλα τα συμπεράσματα της σύσκεψης και όλα όσα είπαν οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του στρατού, των εθελοντών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο δήμαρχος Τρίπολης και τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να διαπιστώσει ο καθένας με τι μέσα και με ποιο τρόπο λειτουργούν οι υπηρεσίες για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα και να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

nSPGbE-_lSQ

HoDzUL15v_E