Στον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι της Δήμητρας Βούλγαρη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι της Δήμητρας Βούλγαρη

Δεκέμβριος 15, 2016 - 14:12

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της δολοφονίας στην Αργολίδα και των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορουμένης.

Το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου οι συνήγοροι της κατηγορουμένης για τη δολοφονία του συζύγου της Δήμητρας Βούλγαρη, πραγματοποίησαν την «απειλή» τους και μετέβησαν στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να καταθέσουν αίτημα απομάκρυνσης της προέδρου που διευθύνει τη δίκη της υπόθεσης με την κατηγορία ότι μεροληπτεί εις βάρους της πελάτισσάς τους, αλλά και να καταγγείλουν τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου εντός της δικαστικής αίθουσας, με την πρόεδρο να απαγορεύει σε μάρτυρα να απαντήσει στις ερωτήσεις των συνηγόρων της κατηγορουμένης επικαλούμενη την κούρασή του και με την αποβολή των συνηγόρων υπεράσπισης από την αίθουσα.

Έξω από τον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους έκαναν αυτή την κίνηση. Ο κ. Βασίλειος Ρομποτής αναφέρθηκε στα γεγονότα της Τετάρτης, λέγοντας: «Η δίκη συνεχίστηκε με την κατηγορουμένη στο νοσοκομείο, με τους δικηγόρους της ανεπιτρέπτως να έχουν αποβληθεί και το δικαστήριο, διορίζοντας δύο δικηγόρους της Τριπόλεως που δεν γνωρίζουν τη δικογραφία. Θέλουν να κάνουν δίκη με αυτές τις συνθήκες. Στους νεαρούς και άπειρους δικηγόρους της Τριπόλεως, δεν δόθηκε προθεσμία να διαβάσουν τη δικογραφία, την οποία εμείς μελετάμε επί 16 μήνες».

Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορος κ. Σπ. Ρομποτής είπε:

Μια δίκαιη δίκη από μια άδικη δίκη ξεχωρίζει από τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων του κατηγορουμένου. Αυτό ήρθαμε να αναφέρουμε σήμερα στον Άρειο Πάγο.

 http://www.arcadiaportal.gr/news/ston-areio-pago-oi-dikigoroi-tis-dimitr...