Δολοφονία καπετάνιου:Αποκαλύψεις και ερωτηματικά από τον μάρτυρα-«κλειδί»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δολοφονία καπετάνιου:Αποκαλύψεις και ερωτηματικά από τον μάρτυρα-«κλειδί»

Δεκέμβριος 15, 2016 - 23:08

Εξωσυζυγικές σχέσεις, απιστίες και απειλές ήταν μοιραίες για τη σχέση του ζευγαριού

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης, εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου το 2014 στην Αργολίδα, με κατηγορουμένη τη σύζυγό του Δήμητρα Βούλγαρη.

Ο σημαντικότερος μάρτυρας της υπόθεσης, ο επιστήθιος φίλος του άτυχου καπετάνιου που δολοφονήθηκε στην Κοιλάδα, ο άνθρωπος που βρήκε τον Θανάση Λάμπρου νεκρό στο σπίτι του, κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης.

Είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι το έγκλημα έχει συμβεί στο σπίτι. Τώρα, αν το έγκλημα έγινε μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε το σώμα στην αυλή, όπου και εντοπίστηκε, εξετάζεται ακόμα. Ο φίλος του καπετάνιου κατέθετε για περίπου τρεις ώρες.

«Κάναμε παρέα από παιδιά με το θύμα. Τα τελευταία πέντε χρόνια κάναμε ακόμα πιο πολύ παρέα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σκεπτικός, είχε οικονομικά προβλήματα, είχε κλειστεί στον εαυτό του.»

Η κατηγορουμένη είχε αναλάβει την καθαριότητα του σπιτιού του μάρτυρα, κάτι που ξένισε την έδρα, δηλαδή για ποιον λόγο η κατηγορουμένη είχε αναλάβει να μεταφέρει την καθαρίστρια στο σπίτι του μάρτυρα για να καθαρίσει το σπίτι του.

Της άφηνα τα χρήματα στο τραπέζι και τα έδινε εκείνη στην καθαρίστρια

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ

«Το βασικότερο πρόβλημα ήταν η σπατάλη της γυναίκας του. Με τη σύζυγό του είχα τυπικές σχέσεις. Η γυναίκα του Θανάση είχε αναλάβει να φέρει την καθαρίστρια στο δικό μου σπίτι, μου την είχε συστήσει, και την έφερνε επειδή το σπίτι είναι μακριά από το χωριό. Τους είχα δώσει ένα κλειδί του σπιτιού μου, εκείνο που βρέθηκε στο μπρελόκ πάνω στη μίζα στο μηχανάκι. Εκείνη την ημέρα, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη. Μαζευόμασταν πολλές φορές αντροπαρέα στο σπίτι μου, τρώγαμε, γελούσαμε και μέχρι εκεί».

Η σχέση τους χάλασε όταν ο Θανάσης έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του. Εκεί το γυαλί ράγισε. Το έγκλημα θα μπορούσε να είναι έγκλημα πάθους, υπήρχε μια σχέση αγάπης και μίσους. Η γυναίκα του είχε επιτεθεί και άλλη φορά, με μαχαίρι, πριν από αρκετά χρόνια. «Εγώ δεν ήμουν παρών, ο Θανάσης μού το μετέφερε, τον είχα δει χτυπημένο, ήταν και τραυματισμένος, είχε ράμματα στο χέρι του».

Η κατηγορούμενη ήταν σπάταλη, της άρεσε να προκαλεί και να αρέσει. Ένας γνωστός μου είχε πει ότι την είχε πέσει σε εξάδελφό του. Τον πρόσβαλλε δημόσια και του έλεγε πως τον παντρεύτηκε για τα λεφτά του.

Στην ερώτηση αν είχε ικανό τον φίλο του Θανάση να σκοτώσει τη γυναίκα του εάν την έπιανε με άλλον απάντησε ότι έπινε πολύ τον τελευταίο καιρό και ο ίδιος τον είχε κρατήσει πολλές φορές μακριά από φασαρίες.

«Πιστεύω ο Θανάσης θα έφτανε στα άκρα»

ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

«Το θύμα είχε σεξουαλικές σχέσεις με μία 39χρονη γυναίκα», είπε ο μάρτυρας. Να αναφέρουμε ότι η γυναίκα αυτή είχε καταθέσει ως μάρτυρας στις 17/11/2016 και είχε δηλώσει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με το θύμα.

ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ Η ΠΥΡΙΤΙΔΑ

Η έδρα στάθηκε πολύ στο γεγονός ότι στο αριστερό χέρι του μάρτυρα βρέθηκε πυρίτιδα, γεγονός που όπως είπε ο ίδιος δεν το γνώριζε και το έμαθε τώρα.

«Στον πανικό μου για να μη με συνδέσουν με το συμβάν, αφού ο Θανάσης είχε σκοτωθεί με το όπλο μου, μπήκα στο σπίτι και πήρα από το συρτάρι τις αχρησιμοποίητες σφαίρες και τις πέταξα έξω.»

Και η έδρα αλλά και οι δικηγόροι στάθηκαν στο γεγονός στο πώς εξηγεί ο μάρτυρας ότι αφού έπιασε τις σφαίρες και τους κάλυκες με το δεξί γιατί η πυρίτιδα βρέθηκε στο αριστερό του χέρι.
«Δεν μπορώ να το εξηγήσω»

Βέβαια, στάθηκαν και στο γεγονός ότι ενώ υπήρξαν δύο πυροβολισμοί στο όπλο βρέθηκε ο ένας κάλυκας, γεγονός που αποδεικνύει ότι κάποιος τον πέταξε.

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΑ

Ο μάρτυρας επέμενε ότι είχε δώσει ένα κλειδί στο ζευγάρι και σε κανέναν άλλον. Η πλημμελειοδίκης επέμεινε αρκετή ώρα να πιέζει τον μάρτυρα να πει ποιος άλλος μπαινόβγαινε στο σπίτι του. Ο μάρτυρας δεν εξήγησε πώς βρέθηκε ένα σεντόνι της κατηγορούμενης στο σπίτι του, αλλά ούτε και τίνος ατόμου είναι το DNA που βρέθηκε στο κρεβάτι του.

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι την ημέρα του συμβάντος πήγε στην εργασία του στις 8:00 το πρωί και στις 9:00 πήγε στο κτήμα Γουλανδρή, ενώ μίλησε και με το θύμα ότι θα πήγαινε εκεί.

«Ο Θανάσης μου είπε ότι ήταν άρρωστος και δεν θα ερχόταν στο κτήμα και του είπα αν ήθελε το βράδυ να ερχόταν σπίτι μου. Στο μηχανουργείο επέστρεψα γύρω στις 11:30 και κάπου εκεί είδαμε τον Θανάση να περνά από εκεί με το μηχανάκι. Έμεινα στο μαγαζί μέχρι τις 13:45 το μεσημέρι όπου κι έφυγα για να πάω σπίτι μου.»

Να αναφέρουμε ότι σήμερα Πέμπτη οι δύο υπάλληλοι του μάρτυρα στην κατάθεσή τους ανέφεραν ότι ο φίλος του Θανάση απουσίαζε από το μηχανουργείο από τις 12:15 μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι. Γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω τα λεγόμενα του φίλου του καπετάνιου και κλονίζει την αξιοπιστία του.

http://www.arcadiaportal.gr/news/dolofonia-kapetanioy-apokalypseis-kai-e...