Σύλλογος Τελέσιλλα:Χορωδιακές συναντήσεις σε Τρίπολη και Άστρος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύλλογος Τελέσιλλα:Χορωδιακές συναντήσεις σε Τρίπολη και Άστρος

Δεκέμβριος 26, 2016 - 21:26

Δυο βραδιές γεμάτες ήχους, μελωδίες και φωνές χαρούμενες χάρισαν οι χορωδοί του Πολιτιστικού συλλόγου Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ  στην Τρίπολη και στο Άστρος.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η Χορωδία συμμετείχε στην 33η  2/ήμερη Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών που οργάνωσε η Χορωδία Τρίπολης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. Η Αθήνα , το Άργος , η Ερμιόνη, το Λαύριο, το Λυγουριό και η Τρίπολη ήταν τα σχήματα που ενώθηκαν σε μια μοναδική ατμόσφαιρα, κάνοντας ξεχωριστές τις δυο αυτές ημέρες. Η Χορωδία μας με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη, συνοδευόμενη από την πιανίστα κ. Αναστασία Σταματοπούλου, τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού κ. Άρη Μιχαλόπουλο και τον ακούραστο  στο τουμπελέκι κ. Τάκη Ρέντα έδωσαν την ευκαιρία στους ακροατές να νιώσουν χαρά και να αισθανθούν τη χριστουγεννιάτικη μαγεία  που τόσο λείπει από την καθημερινότητά μας.  Ακολούθησε η ελληνική φιλοξενία που ένωσε όλους τους χορωδούς σε ένα γλέντι με τραγούδι και χορό μέχρι αργά.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου  το  Άστρος οργάνωσε χορωδιακή βραδιά με τη συμμετοχή των χορωδιών του Άστρους, της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ, του ιδρύματος Στασινόπουλου, του Σταδίου και των Λαλητάδων από την Αθήνα, στον χώρο του  Ιδρύματος  Αγγελικής Ζαφείρη. Τραγούδια από το  ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, τραγούδια για τα «μάτια» από τη Χορωδία Σταδίου Τεγέας, πρόσφεραν ένα φωτεινό μουσικό ταξίδι, συνθέτοντας μια μοναδική ατμόσφαιρα τις ξεχωριστές αυτές εορταστικές ημέρες. Όλα τα μουσικά σχήματα έγιναν μια παρέα στο τέλος της εκδήλωσης, γιατί το πνεύμα της Μουσικής σε …σύμπραξη με το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν κάνουν διακρίσεις, είναι μέσα μας, υπάρχουν δίπλα μας, μιλούν σε μικρούς και μεγάλους και μας υπενθυμίζουν  τι σημαίνει να χαίρεσαι, να επιθυμείς, να αγαπάς και να δίνεις απλόχερα!

Από το ίδιο πνεύμα ορμώμενοι και οι μικροί μας χορωδοί με μαέστρο την κ. Αναστασία Σταματοπούλου τραγούδησαν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στον Σύλλογο «ΔΑΝΑΟΣ», μεταφέροντας σε όλους μας το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων για αγάπη, αλληλεγγύη και ελπίδα.

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 η Μεικτή Χορωδία θα επισκεφτεί το Γηροκομείο Άργους και θα συμμετέχει στην κοπή της πίτας του ιδρύματος προσπαθώντας να προσφέρει λίγες στιγμές αγάπης και συντροφιάς στους ηλικιωμένους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Χορωδοί ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα  γεμάτα υγεία και χαμόγελο και καλή χρονιά με αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο!

«Ένα αστέρι λαμπερό ας φωτίζει το δρόμο μας

και των μάγων τα δώρα, των ανθρώπων, ας είναι , το αδέλφωμα».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ»