Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Πελοποννήσου

Ιανουάριος 07, 2017 - 11:38

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ καταγγέλλει στους μικρομεσαιους αγρότες και κτηνοτρόφους τις Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι μετά τον εμπαιγμό και το θράσος προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους  από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και τα τσιράκια του σχετικά με την καταστροφή στην παραγωγή από τον Δάκο.

Έρχεται να αθώωση την αντιαγροτική πολιτική που ασκούν σε Βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων , η Συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΚΑΠ, με προτεργάτη τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Αποστόλου, όπου συνεχίζει να προκαλεί λέγοντας πρόσφατα ότι έχει ικανοποίηση τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών.

Να υπενθυμίσουμε τη έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση μεσω του προϋπολογισμού 2017 για τους αγρότες και κτηνοτρόφους.  Ο κρατικός προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως "προϋπολογισμός ανάπτυξης" και ότι φέρνει "ανακούφιση" στα λαϊκά εισοδήματα. Εντείνει τη φοροληστεία και σε βάρος αγροτών - κτηνοτρόφων αφού προβλέπει φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, φορολογία 22% ως 20.000€ εισόδημα και μετά αυξάνει σταδιακά στο 29%,36% και 45%.
 Με τα πολυήμερα Μπλόκα καταφέραμε να κερδίσουμε μείωση της φοροληστείας και δεν μας το χάρισαν το κατακτήσαμε με την πάλη μας αφού ισχύει το αφορολόγητο όριο 8.670 - 9.500€.
Θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολλά δισ. ευρώ σε έμμεσους φόρους που αφορούν και τους αγρότες-κτηνοτρόφους αφού από 1 Γενάρη 2017 θα επιβληθούν νέοι ειδικοί φόροι και τέλη.

Καταργήθηκε από τον Οκτώβρη είδη η επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα για τους αγρότες.
Την ίδια στιγμή παραχωρεί νέες φορολογικές απαλλαγές στα μονοπώλια και πολυεθνικές με μείωση της φορολογίας κατά 7% σε όλα τα "νομικά πρόσωπα". Και επιπλέον έκπτωση 20,4 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό νόμο. Δίνει ζεστό χρήμα 6,4 δισ. με το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι αγρότες - κτηνοτρόφοι θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 92,7 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ και 3 εκατ. ευρώ από τις εισφορές τους στον ΕΟΠΠΥ, ενώ θα υπάρχει μείωση των συντάξεών τους.

Ο κ. Αποστόλου χαρακτηρίζει αγρότες μόνο τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, αφανίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΣΩΣΤΑ!  Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους Εργαζόμενους και τους μικρούς ΕΒΕ σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στις 23 του Γενάρη. Σε έναν αγώνα ενάντια στην εξαθλίωσή μας , Ενάντια σε κυβερνήσεις-Ε.Ε-ΚΑΠ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

•    Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες, με συντελεστή έως 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
•    Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•    Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014 - 2020 της ΕΕ. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
•    Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Αμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
•    Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
•    Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο, καθώς και από το εμπάργκο στη Ρωσία. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
•    Ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
 
ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ,ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ!
Δ.Σ.  ΟΑΣΠΠ