Αστυνομικοί Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αν υπάρξουν νέες περικοπές μισθών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικοί Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αν υπάρξουν νέες περικοπές μισθών

Ιούλιος 13, 2012 - 06:51

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι αστυνομικοί της χώρας, με την αρχή να γίνεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφού όπως αναφέρουν αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου άρχισαν πάλι οι αναφορές για επικείμενες νέες περικοπές ύψους 12% στα ειδικά μισθολόγια.
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Παναγιώτης Καγκαράκης μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι αστυνομικοί δεν ανήκουν σε ειδικά μισθολόγια και δεν έχουν ειδικά προνόμια, ενώ συνάδελφοί τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με 500 ευρώ και 400 όταν μάλιστα έχουν δάνεια και οικογένειες.
Οι αμοιβές δεν είναι πλουσιοπάροχες και όπως τονίζουν οι αστυνομικοί ήδη από τις προηγούμενες περικοπές στους μισθούς τα μηδενικά εκκαθαριστικά είναι γεγονός.
Οι αστυνομικοί θεωρούν, σύμφωνα και με όσα είπε ο κ. Καγκαράκης, ότι οι δεσμεύσεις του  Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά όταν επισκέφθηκε και άκουσε τα προβλήματα των Αστυνομικών στη Γ.Α.Δ.Α., ότι δεν θα υπάρξουν δηλαδή νέες μειώσεις – περικοπές στους μισθούς των Αστυνομικών αναγνωρίζοντας το δύσκολο και επικίνδυνο έργο που καθημερινά καλούνται να φέρουν εις πέρας, θα τηρηθούν.
Οι αστυνομικοί δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχθούν νέες περικοπές – μειώσεις των μισθών τους με κάθε κόστος και σε κάθε περίπτωση  βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από κανένα προκειμένου να σταθούν απέναντι στην κοινωνία πλανώνται και ας βρουν άμεσα τρόπους να ανακουφίσουν τους δικαίως διαμαρτυρόμενους πολίτες.