Ο υπουργός Μαρία Αντουανέτα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο υπουργός Μαρία Αντουανέτα

Ιανουάριος 23, 2017 - 22:15

Ο κ. υπουργός Οικονομίας δεν ξέρει και δεν έχει ακούσει τίποτα για μισθούς 200 ευρώ.

Ο κ. υπουργός Οικονομίας δεν ξέρει και δεν έχει ακούσει τίποτα για μισθούς 400 ευρώ.

Ο κ. υπουργός Οικονομίας ξέρει ότι η ανάπτυξη έρχεται και ότι η ύφεση σταμάτησε.

Ο κ. υπουργός Οικονομίας βλέπει ανάπτυξη, επειδή όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη έχει ξεκινήσει και ότι η ύφεση έχει ξεπεραστεί, επειδή ο κ. υπουργός έχει όλα τα στοιχεία.

Είτε εμείς οι υπόλοιποι δεν ζούμε στην Ελλάδα, είτε ο κ. Παπαδημητρίου, υπουργός Οικονομίας, είναι η Μαρία Αντουανέτα της κυβέρνησης και δεν ξέρει τι γίνεται έξω από το παράθυρό του ή ακόμα και στο διπλανό υπουργείο που βγάζει τα στοιχεία για τους μισθούς στη χώρα μας. 

Για τον κ. Παπαδημητρίου, όλα είναι ανθηρά. Όπως είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, η ιδιωτική κατανάλωση έχει αυξηθεί κατά 5,1%, ενώ οι καταστηματάρχες κυνηγούσαν τον πελάτη με το τουφέκι τα Χριστούγεννα. Τα «λουκέτα» δεν έχουν αυξηθεί, απλώς οι ανενεργές εδώ και χρόνια επιχειρήσεις έκλεισαν τα βιβλία τους εφέτος, αυτό είναι όλο!

(Και κάτι χιλιάδες απασχολούμενοι με «μπλοκάκι» σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους για να μην πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά σε εισφορές και κάτι χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις θα πληρώσουν έως και 8.000 ευρώ παραπάνω αν θέλουν να μείνουν ενεργές, αλλά, για τον κ. Παπαδημητρίου, λεφτά υπάρχουν, ανάπτυξη υπάρχει, η ύφεση πέρασε!)

Προφανώς ο κ. Παπαδημητρίου δεν έχει διαβάσει τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη». Η Αχτσιόγλου έδωσε τα στοιχεία για την εργασιακή ζούγκλα των μισθών των 200 ευρώ για 150.000 εργαζομένους και εκείνα για τους μισθούς 200-400 ευρώ για 200.000 εργαζομένους, αλλά ο υπουργός δεν μιλάει μάλλον με την Αχτσιόγλου, αλλιώς δεν θα έλεγε με τόση ευκολία εκείνο το «μα, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι τα 596 ευρώ!».

Και ποιος του είπε ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα πληρώνουν με τον κατώτατο, έστω, μισθό;

Καλημέρα, κύριε υπουργέ, καλώς ήρθατε στην Ελλάδα!

Εξάλλου, είπε ο υπουργός, το ΔΝΤ και η ΕΕ πιστεύουν ότι το 2017 θα έχουμε ανάπτυξη 2,8%. Ε, άμα το είπαν τα μάτια μας τα δυο, έτσι θα 'ναι.

Πάντως ο κ. Παπαδημητρίου θα πρέπει να είναι πολύ, πολύ απασχολημένος με το να «βλέπει επενδυτές», επειδή είναι από τους υπουργούς εκείνους που δεν βγαίνουν να μιλήσουν. Και όταν βγαίνουν, δεν ξέρουν τι λένε. Ανασκεύασε τη δήλωσή του περί σκέψεων για μείωση του αφορολόγητου ορίου: «Αυτό που βγήκε δεν ήταν αυτό που ήθελα να βγει, δεν χρησιμοποίησα σωστές εκφράσεις», είπε.

Προσπαθήστε περισσότερο την επόμενη φορά, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Γαλανιάδη Εύα