Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας

Φεβρουάριος 13, 2017 - 17:24

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:

Όχι στον εγκλωβισμό των εργαζομένων στα επιχειρηματικά παιχνίδια

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Ο "Μαρινόπουλος" και ο "Σκλαβενίτης", έχοντας βάλει μπροστά τους ανθρώπους και τους μηχανισμούς τους με τον τίτλο του «Σωματείου Εργαζομένων», προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αναμονή, βάζοντας τους εργαζόμενους για μια ακόμα φορά να παρακολουθούν ως θεατές τα επιχειρηματικά παιχνίδια.

Η εργοδοσία αξιοποιεί ως γραφείο Τύπου το μηχανισμό του επιχειρησιακού σωματείου. Οι άνθρωποι της εργοδοσίας πήραν και παίρνουν μέρος σε ανοιχτές και κλειστές συσκέψεις με τράπεζες, με κυβερνητικά στελέχη στηρίζοντας και υπογράφοντας εν λευκώ όλες τις αξιώσεις της εργοδοσίας. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα μας, με τις διεκδικήσεις μας. Δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, σε αρκετά καταστήματα και πόλεις. Οι Επιτροπές Αγώνα που συγκροτήθηκαν σε καταστήματα της Αττικής μαζί με το σωματείο "Μαρινόπουλου" στη Θεσσαλονίκη και τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε όλη τη χώρα, έφεραν στο προσκήνιο με τους αγώνες τους, τις απεργίες, τις στάσεις εργασίας, όλη την προηγούμενη περίοδο τα πραγματικά αιτήματα των εργαζόμενων, τις διεκδικήσεις που πρέπει να έχουν οι συνάδελφοι μας στο "Μαρινόπουλο". Οι πιέσεις που ασκήθηκαν μέσα από αυτούς τους αγώνες, οδήγησαν σε υποχωρήσεις την εργοδοσία, σε άμεση καταβολή δεδουλευμένων.

Θυμίζουμε ότι στις 17 Γενάρη εκδόθηκε από το δικαστήριο η απόφαση σχετικά με την επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ «Μαρινόπουλου » και «Σκλαβενίτη». Η έκδοση της απόφασης και οι εξελισσόμενες επιχειρηματικές διεργασίες δεν σημαίνουν και το τέλος της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση. Προειδοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή τόσο το ταξικό σωματείο της επιχείρησης στην Βόρεια Ελλάδα, όσο και το κλαδικό σωματείο στο νομό, καλώντας τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Έξαλλου, η όποια συμφωνία δεν αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Το αρχικό κείμενο περιλάμβανε μια σειρά από σημεία, όπως τα κλαδικά σωματεία ανέδειξαν, που εξασφαλίζουν στη νέα εταιρεία, η οποία θα προκύψει από την έγκριση της εξαγοράς από το δικαστήριο, λυμένα χέρια ώστε να χειροτερεύσει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, να προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις του προσωπικού.

Τώρα υπάρχει ανάγκη να βρεθούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε όλα τα ενδεχόμενα που είναι μπροστά μας. Τώρα να συσπειρωθούμε στα κλαδικό μας σωματείο, να δημιουργήσουμε  επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα! Να απαιτήσουμε,

-Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας.

-Καμία οικειοθελή αποχώρηση.

-Να μην δεχτούμε βλαπτικές μεταβολές στη σύμβαση μας. Καμία μείωση μισθών.

-Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

-Οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις γίνονται, να γίνονται με γνώμονα την κατοικία και όχι τις ανάγκες της εταιρείας και να έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ