Έχουμε Βουλή ή Παλάτι;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έχουμε Βουλή ή Παλάτι;

Μάρτιος 11, 2017 - 12:08

Από τα νέα έντυπα των δηλώσεων φορολογίας για τα εισοδήματα του 2016, φανερώνεται ότι οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και οι οικονομικά ισχυροί πολίτες που καταθέτουν χρήματα για την ενίσχυση πολιτικών κομμάτων θα έχουν πρόσθετες εκπτώσεις στη φορολογία εισοδήματος.

Έχει πει η κυβέρνηση ότι θα φέρει ανακουφιστικά αντίμετρα για τα μέτρα που θα ψηφιστούν όποτε κλείσει η αξιολόγηση. Να μην ανακουφίσει, λοιπόν, εκείνους που τα 'χουν και θέλουν να τα χαρίσουν σε όποιο κόμμα επιθυμούν; Και την ίδια στιγμή, καταργήθηκε ο κωδικός 007-008, τον οποίον συμπλήρωναν όσοι κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Αλλά δεν τρέχει τίποτα. Για τα νησιά μας και για τους νησιώτες μας, κατά την κυβέρνηση, είναι απείρως πιο σημαντικό να καβαλάει το σούπερ πούμα ο Καμμένος και να πηγαίνει να πετάει στα κλεφτά κανένα στεφάνι παρά να στηριχθούν οι άνθρωποι ώστε να μην αφήσουν τον τόπο τους. Εξάλλου, για ξεπούλημα δεν τα έχουν όλα;

Ο βουλευτής Ηλίας Καματερός ήταν εκείνος ο οποίος υποστήριζε ένθερμα προχθές διά τηλεοράσεως ότι είναι απολύτως λογικό να μην φορολογείται για εισόδημα το οποίο κάνει δωρεά στο κόμμα του. Σχεδόν ούρλιαζε στην κάμερα, υπερασπιζόμενος το δίκιο του. Η έντασή του ήταν τέτοια, που νόμιζες ότι πεινάει και δεν έχει να φάει. «Είναι λογικό να φορολογούμαι για την υποχρεωτική εισφορά μου στο κόμμα; Είναι; Δεν τα παίρνει ο βουλευτής στην τσέπη του, γιατί να φορολογηθεί;».

Σωστά. Ενώ ο πολίτης που φορολογείται βάσει πλασματικών εισοδημάτων, τα έχει στην τσέπη του να του την ζεσταίνουν!

Προτού αναρωτηθεί ο κ. βουλευτής για το αν είναι «λογικό» να φορολογηθεί για τη δωρεά στο κόμμα -που τα παίρνει από το κράτος έτσι κι αλλιώς- ας αναρωτηθεί:

Είναι λογικό να μην φορολογούνται τα χρήματα που δωρίζει ο βουλευτής, το μέλος ή ο φίλος σε ένα κόμμα, την ίδια ώρα που οι πολίτες φορολογούνται για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει, με συντελεστές που ανεβάζουν τα έσοδά τους στον Θεό, τη στιγμή που πληρώνουν πάνω από δέκα φόρους για το ίδιο ακίνητο, τη στιγμή που πληρώνουν την «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης, τη στιγμή που προκαταβάλλουν φόρο βάσει εισοδημάτων προηγούμενων ετών, τη στιγμή που αν θες να κάνεις μια δωρεά στο παιδί σου θα πρέπει εκτός από τον φόρο εισοδήματος, να πληρώσεις και σκληρότατο φόρο δωρεάς, ενώ θα πρέπει να δικαιολογήσεις και πού βρήκες τα χρήματα;

Αν κάνεις δωρεά στο κόμμα, δεν χρειάζεται να καταθέσεις «πόθεν έσχες»! Δεν πα να προέρχεται το κασέρι από ναρκωτικά, από ξέπλυμα, από εμπόριο λευκής σαρκός και οργάνων; Το θέμα είναι να φτάσουν τα μπικικίνια στο κόμμα για να συνεχίσει το ευαγές του έργο! Διότι δεν καταδικάζουμε το χρήμα, απ' όπου κι αν προέρχεται. Αν κάνεις, όμως, δωρεά στο παιδί σου, θα πληρώσεις φόρο και θα δηλώσεις και πού τα βρήκες τα λεφτά!

Αυτό είναι λογικό για τον κ. βουλευτή. Όπως είναι λογικό να μην αποπληρώσουν ποτέ τα δάνειά τους τα κόμματα. Ή να δανείζονται χρήματα οι βουλευτές από το Αποθεματικό Ταμείο της Βουλής με όρους παιδικής χαράς και να πρέπει ο Βούτσης να τους τραβήξει το αφτί για να τακτοποιήσουν τα δάνειά τους!

(Η ΔΕΗ θα προσλάβει εισπρακτική, κύριε πρόεδρε, δεν προσλαμβάνει και η Βουλή μία; όλοι δεν πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο;)

Την ώρα που η ζωή όλων μας έχει την αξία που της επιτρέπεται από τα λογιστικά υπόλοιπα στα κιτάπια και στα κουρελόχαρτα της Ντάλιας και του Ευκλείδη, οι πολιτικοί μας αναζητούν το δίκιο τους στην τηλεόραση και απαιτούν να πληρώνουν λιγότερα. Ο Πρωθυπουργός πηγαίνει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη στο γραφείο του όποτε το θυμάται και όχι με το αεροπλάνο της γραμμής. Κόστος, στην πρώτη περίπτωση, 5.500 ευρώ την ώρα, στη δεύτερη 80 ευρώ.

Δεν είναι απλώς προκλητικό σε τούτο τον καιρό που άνθρωποι πεινάνε και καρκινοπαθείς πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για μία ακτινοθεραπεία να συμπεριφέρεται η Βουλή λες και είναι Παλάτι και να απονέμει προνόμια στον εαυτό της. Ούτε είναι δυνατόν σε δημοκρατική χώρα να αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι δεν υπάρχει ισονομία. 

Αλλά, να που οι 300 παίζουν ανέμελα και γλεντούν, λες και κάθε μέρα νομοθετούν στο παλάτι της Disney, σε μια χώρα φανταστική, και όχι στη Βουλή των Ελλήνων.

Γαλανιάδη Εύα