Ο Βουλευτής Αργολίδας Γ.Ανδριανός κατέθεσε ερώτηση για την εγκληματικότητα στην Αγία Τριάδα και τη Νέα Κίο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Βουλευτής Αργολίδας Γ.Ανδριανός κατέθεσε ερώτηση για την εγκληματικότητα στην Αγία Τριάδα και τη Νέα Κίο

Ιούλιος 30, 2012 - 20:48

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με θέμα την  διαρκώς κλιμακούμενη εγκληματικότητας στην Αγία Τριάδα και τη Νέα Κίο Αργολίδας ειδικότερα μετά τα τελευταία κρούσματα ωμής βίας στην Αγία Τριάδα.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
Μετά και το πρόσφατο περιστατικό ωμής βίας με την επίθεση από οργανωμένες ομάδες στην κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό κατοίκων της   , επανέρχομαι με νέα Ερώτηση στο εξαιρετικά επείγον ζήτημα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της εγκληματικότητας που πλήττει ολοένα και κλιμακούμενη την Αγία Τριάδα, αλλά και τη Νέα Κίο Αργολίδας.
Η ιδιαίτερη πληθυσμιακή σύνθεση των δύο περιοχών σε συνδυασμό με  τα έντονα προβλήματα κοινωνικοποίησης ομάδων  αθιγγάνων  έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα εγκληματικότητας, απέναντι στο οποίο οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση και να αισθάνονται αγανάκτηση για τους κινδύνους που διατρέχουν αλλά και για την υποβάθμιση των περιοχών τους και την απαξίωση της περιουσίας τους.
Για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης καθίσταται αναγκαία η λήψη ενός συνολικού πακέτου δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με πρώτο βήμα την ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας σε ό,τι αφορά τόσο το ανθρώπινο δυναμικό – οι ολιγάριθμοι σήμερα υπηρετούντες αστυνομικοί καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών – όσο και τις υλικοτεχνικές υποδομές.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
(1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας καθώς και για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της εγκληματικότητας που πλήττει σήμερα περιοχές της Αργολίδας, όπως την Αγία Τριάδα και τη Νέα Κίο.