Αστυνομικά νέα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικά νέα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιούλιος 17, 2017 - 17:50

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εξιχνίαση μίας περίπτωσης απάτης
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 13.7.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για απάτη.
Εξιχνίαση μίας  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 28.2.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.
Εκτροπή οχήματος με θανάσιμο τραυματισμό
Στις (13.7.2017) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Συνελήφθη ένα  άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, (12.7.2017) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου- Βόχας, 60χρονος ημεδαπός, γιατί μαζί με ακόμη έναν (1) 43χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού δύο (2) ηλεκτρονικές συσκευές, από τις οποίες η μία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Εξιχνίαση μίας  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε επιχείρηση ημεδαπού, που είχε γίνει την 10.7.2017, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.
Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν,  (12.7.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 50 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη,  (1.7.2017) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχαν μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
                                                                             ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν,  (17.7.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στο 9ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άστρους – Άργους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας Κυνουρίας, τρεις (3) 28χρονοι ημεδαποί, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας, αφαίρεσαν τρέιλερ ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας (1) μεταλλικός κόφτης και ένα όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
                                                                             ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Συνελήφθη ένα  άτομο για ναρκωτικά  
Συνελήφθη, (15.7.2017) το πρωί, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,1- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Εξιχνίαση μίας  περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε εγκαταστάσεις Συλλόγου - Ομίλου, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 9.7.2017 έως 11.7.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στη Λακωνία
Συνελήφθησαν, (13.7.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 25 και 26 ετών, αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος 34χρονου ομοεθνή τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, προέκυψε ότι ο 25χρονος και ο 26χρονος, μαζί με άγνωστο συνεργό τους, χθες (12.7.2017) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, με τη χρήση σωματικής βίας και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 34χρονο και του αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 25χρονος και ο 26χρονος εντοπίστηκαν λίγο αργότερα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, για την ταυτοποίηση του αγνώστου συνεργού των συλληφθέντων και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
                                                                        ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη,  (13.7.2017) το βράδυ, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 19χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.
Εκτροπή οχήματος με θανάσιμο τραυματισμό
Στις (13.7.2017) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, Ι.Χ. φορτηγό όχημα, που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε όχθο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 65χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.
Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, (13.7.2017) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 38 ετών, υπήκοοι Μαρόκου και Βουλγαρίας, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) φυτό κάνναβης, ύψους -40- εκατοστών.