Απαντήσεις του ΔΟΠΠΑΤ για τα περί αδιαφάνειας στο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απαντήσεις του ΔΟΠΠΑΤ για τα περί αδιαφάνειας στο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Αύγουστος 07, 2012 - 17:53

Στις 18.7.2012 αναρτήθηκε σχόλιο σε ενημερωτικό site μεταξύ άλλων, διαλαμβάνοντα σχόλια περί «αδιαφάνειας στην ανάθεση και εκτέλεση του 21ου Φεστιβάλ Ναυπλίου και στη διάθεση ποσού 60.000 €» καθώς και ότι «το ΔΣ του ΔΟΠΠΑΤ  δεν συνεδρίασε ποτέ,  δεν έγινε καν συζήτηση και η σχετική σύμφωνη γνώμη των μελών υφαρπάχθηκε τηλεφωνικώς».
Το ανωτέρω κείμενο είναι απολύτως αναληθές, δυσφημιστικό και συκοφαντικό τόσο για το Νομικό πρόσωπο του ΔΟΠΠΑΤ όσο και για τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Οι προθέσεις του συντάκτη ήταν προφανώς κακόβουλες και για ό,τι γράφτηκε δεν προηγήθηκε ούτε στοιχειώδης έλεγχος και διασταύρωση.
Η όλη διαδικασία έγινε όχι μόνο με πλήρη διαφάνεια και όπως προβλέπουν όλες οι νόμιμες διατάξεις αλλά οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν σε δύο συνεδριάσεις και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης και προβληματισμού των μελών του ΔΣ.  Πέραν αυτών υπήρξαν όλες οι νόμιμες δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Επίσης στις 2.8.2012 αναρτήθηκε νέο σχόλιο στο ίδιο ενημερωτικό site Argonafplia.gr με τίτλο «Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για τα 60.000 του Φεστιβάλ», όπου ομολογείται η αναλήθεια του πρώτου κειμένου. Όμως και σε αυτό το κείμενο γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθεί ο συντάκτης λέγοντας «ότι η ανακριβής πληροφορία είχε προέλθει από μέλος του ιδίου του Συμβουλίου» και κατόπιν αναφέρει ότι  υπάρχει σύγχυση για το ποιος θα «πληρώσει το λογαριασμό», ο Δήμος ή ο ΔΟΠΠΑΤ. Βεβαίως, αυτό αποτελεί πρόφαση καθότι όλοι γνωρίζουν ότι η χρηματοδότηση του ΔΟΠΠΑΤ προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τον Δήμο Ναυπλιέων.
Σχετικώς με όλα αυτά καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραπληροφόρησης του Ναυπλιακού λαού και την συκοφαντική δυσφήμιση του Δήμου Ναυπλιέων, του ΔΟΠΠΑΤ και των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Ίσως πολλοί δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι σε αυτή την περίοδο κρίσης ο ΔΟΠΠΑΤ κατόρθωσε να αναβαθμίσει το Φεστιβάλ Ναυπλίου και να το ανυψώσει στο επίπεδο που όλοι επιθυμούμε.
Χαιρόμαστε διότι η αλήθεια ήταν τόσο προφανής και ισχυρή που ακόμα και ο συντάκτης αναγκάστηκε να ομολογήσει το ψευδέστατο του κειμένου του.
Ο ΔΟΠΠΑΤ θα συνεχίσει το έργο του με το ίδιο αίσθημα ευθύνης προασπιζόμενος τα συμφέροντα των δημοτών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΛΛΑΣ