Παύλος Νώντας:Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παύλος Νώντας:Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό

Οκτώβριος 13, 2017 - 08:31

Ο Οίακας Ναυπλίου του Αρκά Διαμαντή Μπουρή αλλά και του coach με θητεία στο παρελθόν από τον Αρκαδικό και ως παίχτης και ως προπονητής Παύλου Νώντα κοιτάει ψηλά και είναι έτοιμος για μια ανταγωνιστική χρονιά με υψηλούς στόχους στην Γ' Εθνική όπου και θα συμμετάσχει.

Η φιλική αναμέτρηση του Οίακα στην Τρίπολη κόντρα στον Αρκαδικό είχε την μορφή της πρόβας τζενεράλε για την ομάδα του Ναυπλίου μιας και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινούν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στο περιθώριο του φιλικού αγώνα ο coach Νώντας μίλησε στο ArcadiaPortal.gr για την νέα προσπάθεια και τους στόχους του Οιάκα Ναυπλίου, τόνισε σχετικά με τον  Αρκαδικό πως ο χρόνος θα λειτουργεί πια μόνο υπέρ της ομάδας της Τρίπολης και χαρακτήρισε τον Διαμαντή Μπουρή έναν παίχτη πολύτιμο εργαλείο για τον Οίακα Ναυπλίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Οίακα Ναυπλίου Παύλος Νώντας

Για το Οίακα Ναυπλίου και την σεζόν που ξεκινά:

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό ρόστερ. Στην ομάδα μας υπάρχουν και πολλοί καλοί παίχτες αλλά και πολύ καλά παιδιά. Έχουμε δουλέψει αρκετά από την αρχή της προετοιμασίας και είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Για εμάς η έναρξη του νέου πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντική. Ξεκινάμε με την Καλαμάτα και μετά έχουμε μπροστά μας τρία ντέρμπι  με τους άλλους τρεις διεκδικητές της ανόδου που είναι ο Γλαύκος, η Αγία Παρασκευή και η Ακράτα. Κοιτάμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα, να είμαστε υγιείς και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό.

Για το φιλικό με τον Αρκαδικό και τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας ενόψει της πρεμιέρας:

Υπάρχουν κάποια πράγματα και ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να διορθώσουμε. Ένας αγώνας έστω και σε φιλικό επίπεδο με την ποιότητα και τον ρυθμό του Αρκαδικού θα συναντήσουμε με λίγες ομάδες στην Γ' Εθνική αλλά όλα τα παιχνίδια είναι χρήσιμα με όποιον αντίπαλο και αν παίξεις. Μέσα από τα φιλικά έχεις την ευκαιρία να δεις και να διορθώσεις πράγματα ώστε να εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στις επίσημες υποχρεώσεις μας.

Για το εφετινό ρόστερ του Οίακα:

Στο ρόστερ μας διαθέτουμε παιδιά με σημαντικές μπασκετικές παραστάσεις. Πέραν του Μιχάλη Πελεκάνου διαθέτουμε παίχτες που έχουν αγωνιστεί σε Α2 και Β' Εθνική έχοντας στο βιογραφικό τους πολύ καλές χρονιές και ανόδους. Αυτό ωστόσο που έχει σημασία είναι ότι όλα τα παιδιά από όπου και αν έχουν έρθει πέρσι ήταν πενταδάτοι στις ομάδες τους και βασικά γρανάζια. Φέτος πολλοί από αυτούς έχουν βάλει και αυτό είναι προς τιμήν τους τον εγωισμό τους κάτω από την ομάδα. Είναι άλλη η ψυχολογία ενός παίχτη που ξέρει ότι  θα παίζει 40' λεπτά και αλλιώς να γνωρίζει πως πρέπει να δώσει χρόνο και για τον συμπαίχτη του. Σε αυτό βοηθά και ο εξαιρετικός χαρακτήρας που διαθέτουν τα παιδιά και βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα και αυτό είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία που διαθέτουμε.

Για τον Διαμαντή Μπουρή:

Τον Διαμαντή τον γνωρίζουμε όλου. Εγώ τον ξέρω πολλά χρόνια. Ο Διαμαντής είναι παιδί που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και κάποιες φορές δεν είναι εμφανής στα στατιστικά. Έχει καταλάβει πλήρως την φιλοσοφία μου και τον ρόλο του στο γήπεδο διότι έχουμε συνεργαστεί αρκετά χρόνια και είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την ομάδα του Οίακα.

Για τον εφετινό Αρκαδικό:

Ο Αρκαδικός μαζεύτηκε αργά. Το γεγονός ότι τα παιδιά δεν έχουν δουλέψει από την προετοιμασία μαζί σίγουρα αποτελεί ένα τροχοπέδη. Η ιστορία έχει δείξει ότι ομάδες που μπορεί να μαζευτούν αργά αν δημιουργηθούν με σωστό πλάνο μπορούν να καταφέρουν τους στόχους τους. Η Α2 είναι ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θεωρώ όμως ότι ο Αρκαδικός έχει ποιοτικούς παίχτες και έναν έμπειρο και καλό προπονητή και χρόνος πλέον θα λειτουργεί υπέρ του.

Αντώνης Χρονάκης

arcadiaportal.gr