Τα νέα σκληρά μέτρα προκαλούν τριγμούς στην συγκυβέρνηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τα νέα σκληρά μέτρα προκαλούν τριγμούς στην συγκυβέρνηση

Σεπτέμβριος 19, 2012 - 17:00

Φ. Γεννηματά: Η ΝΔ έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες!

Τη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ για το μείγμα μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες κατά 11,5 δισ. ευρώ εξέφρασε ανοικτά η Φώφη Γεννηματά. Με μία στοχευμένη δήλωση, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Σαμαρά έστω και τώρα να μην επιμείνει στην υλοποίηση οριζόντιων μέτρων, ζητά από την κυβέρνηση «να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο» και επισημαίνει ότι η ΝΔ που δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες...

Απάντηση από την ΝΔ: «Να προσέχουν την κάθε τους λέξη»

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες να δείχνουν υπευθυνότητα και να προσέχουν την κάθε τους λέξη», απάντησε η ΝΔ στις δηλώσεις της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά ότι η ΝΔ έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες, ενώ καλεί παραλλήλως τον Αντώνη Σαμαρά να μην αποφασίσει στην υλοποίηση οριζόντιων μέτρων αλλά «να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο»

Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για έλλειψη ενημέρωσης

Η χθεσινή προειδοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Αντώνη Σαμαρά πως δε θα δεχθεί τετελεσμένα ήταν απλά η πρώτη δημόσια έκφραση της δυσφορίας του ΠΑΣΟΚ για έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών. Σήμερα το πρωί ο Φίλιππος Σαχινίδης επικοινώνησε με τον Γιάννη Στουρνάρα και του ζήτησε την επίσημη λίστα των μέτρων, ενόψει της συνάντησης των αρχηγών την Πέμπτη. "Δεν είναι έτοιμη" του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, απάντηση που δημιούργησε μεγάλη νευρικότητα στην Ιπποκράτους.

Κέντρο προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας

Την ύπαρξη ενιαίου κέντρου προπαγάνδας και χυδαιότητας, το οποίο προωθεί τη «θεωρία των άκρων», βάσει της οποίας εξισώνεται η «αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά τους νεοναζί», κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Αριστερά δεν είναι άκρο, είναι η ψυχή των αγώνων και της αγωνίας αυτού του τόπου για προκοπή, ο καταλύτης της ακάματης προσπάθειας του λαού για ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Συνάντηση Σαμαρά με εφοπλιστές για την κοινωνική συνεισφορά

Θετικά στις προτάσεις της κυβέρνησης  να εξετάσει τρόπους συνεισφοράς στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης ανταποκρίθηκε ο Ελληνικός εφοπλιστικός κόσμος. Ειδικότερα ο  Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ.Κωστή Μουσουρούλη και έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την Ελληνική ναυτιλία, αλλά και το μέλλον της χώρας.

Στρατούλης: Η κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο «κοινωνικού θανάτου» του λαού!

Με μία ασυνήθιστα σκληρή επέλεξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει τη συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ. Ο Δημήτρης Στρατούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκτελεί για λογαριασμό της τρόικας και της διεθνούς εποπτείας της χώρας συμβόλαια κοινωνικού θανάτου σε βάρους του λαού» και προειδοποίησε ότι η απάντηση «που τους χρειάζεται» θα δοθεί στους δρόμους των αγώνων.

Περισσότερα στο protothema.gr