Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος

Μάιος 05, 2018 - 13:41

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος (Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε.):

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ ,το Δ.Σ  και οι Νομικοί του Σύμβουλοι με συντονισμένο αγώνα κεντρικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο με συναδέλφους της επαρχίας και κυρίως των Δήμων ,όπου εξήγγειλε ο  Υπ.Παιδείας την υποχρεωτικότητα ,έχει ανατρέψει το κλίμα  που είχαν δημιουργήσει οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ορισμένοι Δήμαρχοι.

Αρχικά να σας ενημερώσουμε, ότι  Δήμαρχοι πολλών Δήμων δεν συμμετείχαν  στις τριμερείς επιτροπές ,αλλά και ορισμένοι Πρόεδροι της Επιτροπής Παιδείας δεν είχαν σωστή ενημέρωση,ει μη μόνο στο να συναινέσουν, ότι δήθεν τα μελλοντικά νήπια θα είναι λιγότερα από την περσινή χρονιά και θα υπάρχουν θέσεις για προνήπια,για να αποσπάσουν τη θετική τους ψήφο.

Αυτή ήταν η ''ατάκα'' των περισσοτέρων Διευθυντών Α’ Βαθμιας Εκπαίδευσης ,προκειμένου να υπάρξει θετική ψήφος στις επιτροπές.

Όταν όμως ο ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ απευθύνθηκε προς όλους εκείνους τους Δημάρχους , τις επιτροπές  και στις συναρμόδιες υπηρεσίες (πυροσβεστική,υγειονομικό,πολεοδομία κ.λ.π) ως προς τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια και εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη φιλοξενία  προνηπίων,τότε αμέσως ανασκεύασαν τα έγγραφα τους και αναίρεσαν τις αποφάσεις τους.

Σε κάποιους δήμους (όπως στο δήμο Άργους-Μυκηνών, στο δήμο Λαμίας ,στο δήμο Ιωαννίνων και Πύργου) οι Αντιδήμαρχοι για θέματα παιδείας ή δεν είχαν εικόνα ή δεν είχαν αντιληφθεί την πραγματικότητα ή δεν γνώριζαν το θέμα.

 

Μετά την ενημέρωση- πίεση  που άσκησε ο ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ  είτε δια ζώσης σε ορισμένους από τους ανωτέρω δήμους, είτε μέσω εκπροσώπων-μελών του σε τοπικό επίπεδο,είτε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (σας επισυνάπτουμε  τους αριθμούς πρωτοκόλλου που απεστάλησαν στο σύλλογο μας) και μετά το αίτημά μας να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι εγγράφως για την ευθύνη που αναλαμβάνουν για τη συναίνεσή τους στις επιτροπές και τη φιλοξενία των προνηπίων (ασφάλεια,φιλοξενία,υγιεινή,εκπαίδευση),το κλίμα ανετράπη.

Επίσης,μετά την κοινοποίηση των εγγράφων μας και προς την ΚΕΔΕ ,ο Πρόεδρος κ.Γιώργος Πατούλης ζήτησε αμέσως να τοποθετηθούν εγγράφως όλοι οι Δήμαρχοι για τα αποτελέσματα των τριμερών επιτροπών.

 

Τέλος,ο ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ ζήτησε κάτι πολύ ουσιαστικό ,το οποίο θεωρούμε ότι ήταν το κλειδί της ανατροπής. 

Ζήτησε να ενημερωθεί, εάν υπάρχουν κτιριακές υποδομές κατάλληλα διαμορφωμένες ,οι οποίες να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας, υγιεινής και αν υπάρχουν πιστοποιητικά πυροπροστασίας στα σχολικά κτίρια ,που πρόκειται να φοιτήσουν τα προνήπια.

Άλλωστε οι Δήμοι  έχουν την ευθύνη των σχολικών κτιρίων και σαφώς δεν δύνανται να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις λόγω ελλείψεων κονδυλίων,αλλά ούτε αναλαμβάνουν και την ευθύνη ,αφού πλέον έχουν λάβει γνώση οι κατά τόπους εισαγγελείς πλημμελειοδικών (μετά την ενημέρωση του ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ και του Νομικού τμήματος),ότι δηλαδή σε περίπτωση διαπίστωσης μιας  εκ των ανωτέρω παραλείψεων το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Σε ένα κράτος ισονομίας και ισοπολιτείας θα πρέπει όλα τα παιδιά να αντιμετωπίζονται το ίδιο,είτε αυτό λέγεται δημόσια δομή ,είτε ιδιωτική δομή.

 

Όλοι μας λέμε ΝΑΙ στην προσχολική εκπαίδευση ,αλλά ΟΧΙ και στην πρόχειρη εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας και στα μικροπολιτικά συμφέροντα της κυβέρνησης (διορισμοί,κοινωνική πολιτική).

Σήμερα ο ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ απέστειλε νέο έγγραφο προς όλους τους Περιφερειακούς 

Δ/ντες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,αιτώντας να αποστείλουν τα αληθή στοιχεία και αποτελέσματα των τριμερών επιτροπών Γαβρόγλου και όχι να τα αποκρύπτουν  από το υπουργείο για λόγους σκοπιμότητας.

Θα είμαστε διαρκώς από κοντά ,διότι δεν θα ανεχτούμε να παίξουν άλλο παιχνίδι στην πλάτη μας ,αλλά και στην πλάτη των οικογενειών και των παιδιών.

 

 Με εκτίμηση,

Από τη γραμματεία του ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ