Μια εβδομάδα δράσης και αντίδρασης από τους καθηγητές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μια εβδομάδα δράσης και αντίδρασης από τους καθηγητές

Φεβρουάριος 05, 2012 - 19:08

Πενθήμερη εβδομάδα δράσεων και  κινητοποιήσεων για τους καθηγητές όλης της χώρας θα είναι η εβδομάδα από τις 13-17 Φεβρουαρίου. Αυτό αποφασίστηκε από τους προέδρους των ΕΛΜΕ όλης της χώρας στη χθεσινή τους Γενική Συνέλευση στην Αθήνα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμοί δημόσιων κτιρίων, πορείες κ.ά.  Κάθε μέρα θα υπάρχει και διαφορετική μορφή διαμαρτυρίας με κεντρικό σχεδιασμό ενώ θα υπάρχει και αποχή από τα διοικητικά καθήκοντα (εκτός της ενημέρωσης των γονέων) . Ενδεικτικά ο προτεινόμενος προγραμματισμός:
1η μέρα: Ενημέρωση γονιών. Συνεδρίαση Συλλόγου διδασκόντων. Συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο ή ομάδες σχολείων, με ευθύνη των ΕΛΜΕ. Αφίσες και πανό στα σχολεία.
2η μέρα: Απεργία, περιφρούρηση από τις επιτροπές αγώνα. Συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις.
3η μέρα: (αφιερωμένη στους μαθητές): Συλλογή τροφίμων, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, για την ενίσχυση οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
4η μέρα: Παραστάσεις – αποκλεισμός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή εναλλακτικά το απόγευμα τοπικά συλλαλητήρια.
5η μέρα: εκδηλώσεις ή συσκέψεις με άλλα σωματεία της περιοχής με θέμα: οικ. κρίση, επιπτώσεις στην εκπαίδευση και τη εργασία, αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ενώ για τις 14 Φεβρουαρίου προβλέπεται 24ωρη πανελλαδική απεργία με πιθανότητα αλλαγής της απεργίας στην περίπτωση που υπάρξει κήρυξη γενικής απεργίας. Γενικότερα οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά στην περίπτωση που απολυθεί κάποιος εκπαιδευτικός σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς και να πάρουν μέρος σε κάθε είδους κίνημα και αντίδραση όπως για παράδειγμα στις κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι.