Προβλήματα από την κακοκαιρία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Φεβρουάριος 06, 2012 - 23:05

Προβλήματα από την κακοκαιρία στο Νομό Αργολίδας. Συγκεκριμένα είχαμε έντονη χαλαζόπτωση σε χωριά όπως το Σκαφιδάκι, η Αγία Τριάδα και η Μιδέα ενώ μέσα στο Άργος έπεσε δέντρο κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η κυκλοφορία. Πτώσεις δέντρων και στο Ναύπλιο εντός του δημοτικού παιδικού σταθμού αλλά και σε άλλους δρόμους, ενώ δέντρο που έπεσε έκοψε τα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.Μεγάλα προβλήματα υπήρξαν και στο λιμάνι του Τολού λόγω της θαλασσοταραχής και αρκετές βάρκες που ήταν δεμένες στο λιμάνι υπέστησαν ζημιές.

Η κακοκαιρία έχει πλήξει και την Αρκαδία και η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση των τελευταίων ωρών έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα αφού σύμφωνα με μία πρώτη ενημέρωση έχουν πλημμυρίσει σπίτια και στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου κάποια υπόγεια.

Κατάσταση που έχει θέσει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας πήγε στην Πυροσβεστική, τα τηλέφωνα της οποίας είναι διαρκώς κατειλημμένα από τις συνεχείς κλήσεις για άντληση υδάτων. Οι δρόμοι δε της πόλης έχουν γεμίσει με νερό και χαλάζι που έχει στρωθεί σαν να είναι χιόνι. 

Μάλιστα η κακοκαιρία λόγω και της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ηλεία έχει θέσει σε ετοιμότητα όλη την πολιτική προστασία και πραγματοποιήθηκε μάλιστα για το συντονισμό και έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού με παρόντες όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Αρκαδίας (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δήμοι κλπ). Μάλιστα από τη σύσκεψη αναδείχτηκε το θέμα της έλλειψης αντλιών που ζήτησε η Πυροσβεστική ενώ σε 24 ωρη βάση θα είναι σε επιφυλακή προσωπικό για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που θα ανακύψουν πολιτικό και υπηρεσιακό.Συγκεκριμένα να αναφέρουμε πως η πυροσβεστική ζήτησε 10 αντλίες αφού υπάρχει μεγάλη έλλειψη, που καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση πολλών ταυτόχρονων περιστατικών.