Άργος - Συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Ο Κρητικός» (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος - Συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Ο Κρητικός» (φωτο&βίντεο)

Νοέμβριος 09, 2018 - 17:39

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνέντευξη τύπου για την  βραβευμένη από την Unesco παράσταση “Ο Κρητικός” με τον Μάριο Ιορδάνου, που ανεβαίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Άργος, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος ,έδωσαν σήμερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάριος Ιορδάνου και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ανεβάζει σε δική του σκηνοθεσία για πρώτη φορά στο θέατρο το αριστουργηματικό έργο του εθνικού ποιητή της Ελλάδας, Διονύσιου Σολωμού. Πρόκειται για τη συγκλονιστική ιστορία αγάπης και αυτοθυσίας ενός Κρητικού πολέμαρχου και της αγαπημένης του που κατέκτησε κοινό και κριτικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η παράσταση έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γ. Γ. Α. Ε., ενώ στη συνέχεια, ανέβηκε στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο, στο Great Hall στο Λονδίνο, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο, όπου έγραψε τον Ύμνο εις την Ελευθερία και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους κ.α. (φωτογραφίες βίντεο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη: https://youtu.be/8wOu-q24epw

 

ArgolidaPortal.gr Άργος - Συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Ο Κρητικός»