Συλλογή κατσικίσιου γάλακτος για την στήριξη των κτηνοτρόφων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλογή κατσικίσιου γάλακτος για την στήριξη των κτηνοτρόφων

Νοέμβριος 18, 2018 - 12:25

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγροτοκτηνοτρόφων Λεωνιδίου "Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ"  σε συνεργασία με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων "Η Φλογέρα", ανέλαβε  πρωτοβουλία  για την στήριξη των κτηνοτρόφων της περιοχής μας προκειμένου να βοηθήσει στη διάθεση του κατσικίσιου γάλακτος που παράγεται στην περιοχή μας και μένει αδιάθετο. H πρωτοβουλία αυτή ήταν επιτακτική μετά από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά  με την διακοπή συλλογής  γάλακτος  από γαλακτοβιομηχανία στην περιοχή μας και την πίεση που ασκείται στους  κτηνοτρόφους  για  την περαιτέρω μείωση  των τιμών. 
Ο συνεταιρισμός σε συνεργασία με τον Δήμο οργάνωσε ομάδα κτηνοτρόφων που ήθελαν να  συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή. Ήρθε σε επαφή με μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Ελλάδος που αναζητά ποιοτικό κατσικίσιο γάλα και έκανε την διερευνητική  συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα. Ήδη δόθηκε στην βιομηχανία λίστα με τα ονόματα της ομάδας κτηνοτρόφων που θα συμμετέχουν καθώς και με τις  διαθέσιμες ποσότητες γάλακτος ανά περίοδο. Η τιμή είναι σταθερή για όλους τους παραγωγούς (εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές του μικροβιακού φορτίου) και θα καθοριστεί με βάση την διαθέσιμη ποσότητα ανά έτος. 
Ο συνεταιρισμός καλεί λοιπόν τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας που έχουν αδιάθετο κατσικίσιο γάλα και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τον Συνεταιρισμό για  να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο τηλ: 2757022606. 

Εκ του Δ.Σ. του συνεταιρισμού

(ΠΗΓΗ: leonidion.gr)