Τιμητική εκδήλωση στη Νέα Επίδαυρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τιμητική εκδήλωση στη Νέα Επίδαυρο

Οκτώβριος 30, 2012 - 10:40

Η Τοπική Κοινότητα Νέας Επιδαύρου τίμησε τον  συμπατριώτη της κ. Ιωάννη Μπιμπή για την πνευματική του δράση και το συγγραφικό του  έργο το οποίο έχει ως εξής:
Α) ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΝΟΥΝΤΟΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (1η έκδοση 1996) με δαπάνη του συγγραφέα και του εκδοτικού οίκου EXPLORER του επισκέπτη και προσκυνητή της Μονής Φίλιππου Τσάλλα. (Αναδημοσιεύεται στο Internet).
            Β) ΑΡΓΟΛΙΚΑ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ (2003). Εκδόθηκε από τον προοδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ναυπλίου με δαπάνη του Δήμου Ναύπλιου. Προσφέρεται στους επίσημους προσκεκλημένους ομιλητές στο Ναύπλιο και στους αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων. (Αναδημοσιεύεται στο Internet).
            Γ)  Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ  ΣΥΝΑΔΩΝ (2005) με δαπάνη του συγγραφέα.
            Δ) Συνεργάτης του μηνιαίου περιοδικού ΔΕΛΤΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ του οποίου έχει διακοπεί η έκδοση και υπάρχει σε τόμους στη βιβλιοθήκη Ναυπλίου, και του επίσης μηνιαίου περιοδικού ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ εκδιδόμενου στο Άργος.
            Ε) Συγγραφέας βοηθητικών βιβλίων για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
            ΣΤ) Συνεργάτης της τοπικής εφημερίδας Η ΠΙΑΔΑ.
Οι δε τιμητικές διακρίσεις που έλαβε είναι:
            Α) ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ από την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΤΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ το 1986 για την προσφορά του στο χώρο της Παιδείας.
            Β) Συγχαρητήρια – ευχαριστήριες επιστολές με επαινετικές κριτικές για το βιβλίο ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΝΟΥΝΤΟΣ από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο και τον Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β’.
            Γ) Βραβείο πολιτιστικής προσφοράς από τον οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Αργολίδος, αίθουσα Βουλευτικού ΝΑΥΠΛΙΟΝ για το βιβλίο: ΑΡΓΟΛΙΚΑ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ
            Δ) Τιμητικό δίπλωμα μετά μεταλλίου του προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου – Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ για το ίδιο βιβλίο.
            Ε) Τιμητικό έπαινο από τον Σύλλογο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας φια το παιδαγωγικό του έργο ως διδασκάλου και Διευθυντή.
Η  εκδήλωση  διοργανώθηκε  από  το Τοπικό  Συμβούλιο  με  την  συνεργασία  του  Πολιτιστικού Συλλόγου  Νέας  Επιδαύρου  (ΠΙΑΔΑ).
Στον κ Μπιμπή απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Τεργιαζοπουλο Θεόδωρο και από την πρόεδρο του  συλλόγου κα  Μπάτσου  Αναστασία.
Την εκδήλωση πλαισίωσε, με την εξαιρετική της εμφάνιση, η χορωδία του Δήμου Επιδαύρου.
Την εκδήλωση  παρακολούθησαν: ο βουλευτής Αργολίδας Αδριανός  Ιωάννης,  ο Δήμαρχος Επιδαύρου  Γκάτζιος Κων/νος, η πρόεδρος του  Δ.Σ. Αισώπου Εύη, οι Αντ/ρχοι Σχινάς Φώτιος, Βερδελής Γεώργιος, Οικονόμου Αναστάσιος και ο δημοτικός  σύμβουλος  Αγγέλου  Δημήτριος.
Το Τοπικό Συμβούλιο και ο πολιτιστικός σύλλογος ευχαριστούν θερμά την χορωδία της Επιδαύρου και όσους έλαβαν μέρος για την πραγματοποίηση της πολιτιστικής βραδιάς.