Ομιλία Ανδριανού στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ερμιονίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία Ανδριανού στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ερμιονίδας

Φεβρουάριος 05, 2019 - 09:54

Ανδριανός στη εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ερμιονίδας της Νέας Δημοκρατίας: «Οι Νεοδημοκράτες ποτέ δεν επιδιώξαμε και ποτέ δεν ποντάραμε στον διχασμό των Ελλήνων. Ποτέ δεν συκοφαντήσαμε τη χώρα και τους πολίτες στα διεθνή βήματα. Και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που υπηρετούμε την παράταξη των μεγάλων επιλογών, την παράταξη που πάντα ήταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρεβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ερμιονίδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Ανδριανός, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Τις τελευταίες μέρες ζούμε ένα πολιτικό θέατρο του παραλόγου. Ζούμε τα αποτελέσματα ενός απίστευτου παρασκηνίου το οποίο στήθηκε για να ψηφιστεί όπως-όπως η επιζήμια και επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή από μια ετερόκλιτη πλειοψηφία προθύμων.

Αφού έσπευσαν να παραχωρήσουν στους γείτονες όνομα, εθνότητα και γλώσσα, αφού ακύρωσαν τα επιχειρήματα και το διπλωματικό κεφάλαιο δεκαετιών, αφού δέσμευσαν τη χώρα σ’ αυτή την απαράδεκτη συμφωνία που μας βάζει σε δύσκολες περιπέτειες, τώρα σπεύδουν με νέες αλχημείες να παίξουν ξανά με τους θεσμούς κάνοντας τη βουλή πιόνι στις μικρομματικές τους επιδιώξεις.

Με γκαζόζες, αντικανονικές ονομαστικές ψηφοφορίες  και χαλασμένα αυτοκίνητα ευτελίζουν με το χειρότερο τρόπο τα κοινοβουλευτικά ήθη. Με την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής που επιχειρούν για να διασώσουν την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ προβάλλουν την εικόνα της χωρίς φραγμούς και όρια συναλλαγής της απόλυτης παρακμής της πολιτικής ζωής του τόπου.

Δεν τους απασχολούν οι κανόνες της δημοκρατίας, δεν τους απασχολεί η ποιότητα των θεσμών. Δεν τους απασχολούν καν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που δεν ανήκουν στο πολιτικό τους ακροατήριο.

Ακούσαμε πριν από λίγες μέρες τον Πρωθυπουργό να λέει στους ξένους ομολόγους του ότι όσοι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους με κριτικό τρόπο.

Αυτός ο διχαστικός λόγος, αυτή η απαξίωση των πολιτών που θυμίζει βεβαίως και τους «τιτανικούς» και τη «χώρα απατεώνων» του Γιώργου Παπανδρέου, είναι η μεγάλη, η ποιοτική διαφορά της δικής μας παράταξης έναντι της σημερινής Κυβέρνησης.

Οι Νεοδημοκράτες ποτέ δεν επιδιώξαμε και ποτέ δεν ποντάραμε στον διχασμό των Ελλήνων. Ποτέ δεν σπείραμε τη διχόνοια για να αποκομίσουμε πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη. Ποτέ δεν συκοφαντήσαμε τη χώρα και τους πολίτες στα διεθνή βήματα. Και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που υπηρετούμε την παράταξη των μεγάλων επιλογών, την παράταξη που πάντα ήταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ με την αλλοπρόσαλλη και ιδεοληπτική τους πολιτική ρήμαξαν τη μεσαία τάξη, γονάτισαν τους αυτοαπασχολούμενους, κατέστρεψαν τη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να δημιουργεί κανονικές θέσεις εργασίας, καταδίκασαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε καθημερινή μάχη επιβίωσης.

Για να πιάσουν τους στόχους των παράλογων υπερπλεονασμάτων στα οποία αυτοί δέσμευσαν τη χώρα, έφτασαν να μειώσουν κατά 500  εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στον τόπο μας, ώριμα έργα όπως η επέκταση του Αναβάλου εδώ στην Ερμιονίδα με τα τεύχη δημοπράτησης να είναι έτοιμα ήδη από το τέλος του 2014, καθυστερούν απαράδεκτα και αδικαιολόγητα, ενώ ο άδικος αποκλεισμός της Αργολίδας από τις μειονεκτικές περιοχές και τις εξισωτικές αποζημιώσεις είναι ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους που υπολογίζουν σ’ αυτή τη ενίσχυση του εισοδήματός τους για την επιβίωσή τους.

Ο μόνος στόχος της κυβέρνησης είναι ο εγκλωβισμός των νοικοκυριών στη φτώχεια για να εξαρτώνται από την δήθεν «κοινωνική πολιτική» των επιδομάτων που με το ένα χέρι δίνει ελάχιστα αφού πρώτα με το άλλο έχει αφαιρέσει πολλαπλάσια.

Μόνος τους στόχος είναι η άλωση των θεσμών, η προώθηση της ιδεοληπτική τους ατζέντας σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου, προκειμένου να περιορίσουν όσο γίνεται την επερχόμενη εκλογική τους συντριβή και να αφήσουν το βαρύ αποτύπωμά τους στην επόμενη μέρα της χώρας.

Απέναντι σε όλα αυτά, η δική μας απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, ηχήρη και αποφασιστική. Σ’ αυτή την τελική ευθεία πριν τις εθνικές εκλογές, οφείλουμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση για τη δική μας πολιτική πρόταση σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα που αντιλαμβάνεται τα αδιέξοδα της σημερινής κυβέρνησης και συμμερίζεται την ανάγκη για βαθιά πολιτική αλλαγή.

Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, μπροστά σε όσα έχει ανάγκη η χώρα και απαιτούν οι πολίτες: τον φιλελεύθερο πατριωτισμό, την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας, την ουσιαστική επούλωση των πληγών της κρίσης, τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που θα υπηρετεί και δεν θα καταδυναστεύει τους Έλληνες, την υπερήφανη και αποτελεσματική υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».