Δημήτρης Μπαλτατζής: Ο Αγώνας για τις αξίες του Ανθρώπου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημήτρης Μπαλτατζής: Ο Αγώνας για τις αξίες του Ανθρώπου

Μάιος 02, 2019 - 12:24

Ο Δημήτριος Μπαλτατζής ,πρώην σχολικός σύμβουλος, υποψήφιος «Τοπικός  Σύμβουλος» με τον Συνδυασμό του Δημητρίου Καμπόσου.

Οι πολίτες μπροστά με την «Αλλαγή Πορείας»  για συνεχή «Πορεία Αλλαγής».

 

     Γιος αγροτικής, προσφυγικής και πολύτεκνης οικογένειας. Θεολόγος και Δρ. Φιλοσοφίας.  Συνδικαλιστής από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα. Έχει ασχοληθεί μαχητικά με τον συνδικαλισμό στο χώρο του. Είναι μέλος σε πολλούς πολιτιστικούς και ιστορικούς συλλόγους της πόλης μας και αγωνίζεται με γνώμονα πάντα την περηφάνια των Ελλήνων και το ποιοτικό ανέβασμα της παιδείας και της κοινωνίας γενικότερα. Έχει συνεργαστεί αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις τoυ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άργους.

     Ενδιαφέρεται και ασχολείται: για τα κοινά,  την ειρήνη, για τις αξίες της Ορθοδοξίας μας, για την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας, την προστασία του Περιβάλλοντος, για τα προβλήματα  των νέων και της ανεργίας, προσπαθεί και αγωνίζεται για τις έννοιες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο χώρο της παιδείας και γενικότερα στο χώρο της κοινωνίας.

    Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Είναι πρόσφυγας από την Ανατολική Θράκη. Ήταν πρώην Σχολικός Σύμβουλος του Άργους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και καθηγητής της Ασπαιτε στο παράρτημα του Άργους. Αναφέρω παρακάτω μερικές σκέψεις για το κοινωνικό γίγνεσθαι των ανθρώπων. Καλό και ωραίο θα είναι οι λαοί να ζουν με ειρήνη και συνεργασία για το αγαθό της ανθρωπότητας.

       Τι καλύτερο υπάρχει από το να γίνονται αποδεχτοί όλοι και να σέβονται ο καθένας τον άλλον. Είμαστε όλοι άνθρωποι έχουμε δικές μας  ή και διαφορετικές ιδέες, έχουμε διαφορετική θρησκεία ή καμία θρησκεία, είμαστε διαφορετικής εθνότητας, έχουμε και πιστεύουμε σε διαφορετικό κόμμα, έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για τη ζωή, είμαστε άσπροι, είμαστε κίτρινοι, είμαστε μελαμψοί κτλ. Όμως είμαστε όλοι άνθρωποι που όλοι μας έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Τι ωραίο και τι δημοκρατικό είναι να ζει ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές αντιλήψεις και να σέβεται τον άλλον άνθρωπο όπως είναι. Δηλαδή σεβασμός στην ετερότητα και γενικά στον άλλο άνθρωπο.  

Δεν θα υπήρχαν πόλεμοι αν υπήρχε σεβασμός στον άνθρωπο γενικότερα. Ας ζήσει ο καθένας την επίγειο ζωή του όπως θέλει και όπως μπορεί και να σέβεται τον άλλο άνθρωπο. Στην Ελλάδα ζούνε πολλοί άνθρωποι και από διαφορετικής εθνότητας καλό θα είναι να τους σεβόμαστε και οι άλλοι να σέβονται τους νόμους της Ελλάδας. Ειδικά εμείς οι Έλληνες θέλουμε με όλους ειρήνη και συνεργασία με όλους. Δεν θέλουμε τίποτα από τους άλλους ανθρώπου, αλλά και οι άλλοι να μη μας ενοχλούν και να σέβονται τους νόμους και τις Διεθνείς Συνθήκες. Ας αναφέρω ένα ιστορικό παράδειγμα που το έχω πει και άλλες φορές. Στον πόλεμο της Σερβίας που παντού γινόντουσαν εχθροπραξίες μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σε μια πόλη της Σερβίας δεν γινόντουσαν εχθροπραξίες, γιατί σε αυτή την πόλη οι χριστιανοί με τους μουσουλμάνους είχαν πολιτιστικές και διαλογικές σχέσεις από πριν. Αξίζει να αγωνιστούμε για την ειρήνη, τις δημοκρατικές αξίες και για την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας.