Δέδες από Ναύπλιο: «Το σύστημα Τατούλη καταρρέει. Η προοδευτική πλειοψηφία της Πελοποννήσου περνά μπροστά»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δέδες από Ναύπλιο: «Το σύστημα Τατούλη καταρρέει. Η προοδευτική πλειοψηφία της Πελοποννήσου περνά μπροστά»

Μάιος 22, 2019 - 22:34

Το μήνυμα πως δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο χαμένο χρόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έδωσε από την κατάμεστη αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Δέδες. Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες γύρω από τους οποίους δομείται η δική του, διαφορετική πρόταση για το μέλλον της Πελοποννήσου θέτοντας ως άμεσους και κεντρικούς στόχους την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης και την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην Περιφέρεια.

«Δεν υπάρχει δείγμα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που είχε υποσχεθεί ο κ. Τατούλης στην Αργολίδα, όπως και σε κανένα Νομό της Πελοποννήσου», τόνισε ο Γιώργος Δέδες, τονίζοντας ότι η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, υπηρέτησε επικοινωνιακές πολιτικές εντυπωσιασμού αντί να εφαρμόσει ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του, ο Γιώργος Δέδες το αφιέρωσε στα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, εστιάζοντας στη συνέχεια σε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις  υπέρβασής τους και να σηματοδοτήσουν την αρχή μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής στην περιοχή.

Ως κύριες προτεραιότητες έθεσε την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, με εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα μέσω και της ολοκλήρωσης του Ανάβαλου. Δεσμεύτηκε πως σε ορίζοντα τετραετίας, μπορεί να ολοκληρωθεί πλήρως το σύστημα των αρδευτικών δικτύων του φράγματος, με εξασφάλιση σταθερής ετήσιας χρηματοδότησης.

Ως κομβικό ζήτημα, έθεσε το Ενεργειακό, μέσω της διασύνδεσης του αγωγού φυσικού αερίου, σε τριπλή κατεύθυνση: οικιακή κατανάλωση, επιχειρήσεις, πρωτογενής τομέας και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Εστίασε επίσης, στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και τις μεταξύ τους διασυνδέσεις, σε ένα νέο πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, κρίνοντας πως το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα της «Μυθικής Πελοποννήσου», δεν έχει φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Για το οδικό δίκτυο, όπου η Αργολίδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα το έργο του οδικού άξονα που συνδέει την Αρχαία Νεμέα με τις Μυκήνες,  για το οποίο δεσμεύτηκε ότι μπορεί να προχωρήσει πολύ γρήγορα, εφόσον αξιοποιηθεί και η δουλειά που έχει γίνει από το Υπουργείο Υποδομών. Επίσης, έθεσε στους άμεσους στόχους την εκκίνηση, έστω βήμα – βήμα, του έργου των οδικών προσβάσεων της Ερμιονίδας.  

«Οι “Νέοι Δρόμοι” είναι η μόνη περιφερειακή παράταξη που παρουσιάζει σήμερα ένα ρεαλιστικό και συνεκτικό, στρατηγικό σχέδιο Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχοντας την πείρα, την αποφασιστικότητα και τους ανθρώπους για να το κάνει πράξη», είπε ο Γιώργος Δέδες, χαρακτηρίζοντας ως κρίσιμο στοιχείο σε αυτή τη «μάχη» των Περιφερειακών εκλογών, τη θέληση και την απόφαση των πολιτών να είναι παρόντες και πρωταγωνιστές στη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στην Πελοπόννησο στις 26 Μαΐου.

«Στεκόμαστε δίπλα –δίπλα με τους πολίτες, στην αφετηρία των Νέων Δρόμων και ξεκινάμε την πορεία της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της αποκατάστασης των καταρρακωμένων θεσμών, της διαφάνειας. Για να ανατρέψουμε τη στασιμότητα και να δημιουργήσουμε μαζί το μέλλον ανάπτυξης και προοπτικής που αξίζει στον τόπο μας», τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Γιώργος Δέδες.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ