Το Ναύπλιο τίμησε τον Ιωάννη Καποδίστρια (φωτο&βιντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Ναύπλιο τίμησε τον Ιωάννη Καποδίστρια (φωτο&βιντεο)

Σεπτέμβριος 29, 2019 - 12:39

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του κόμη Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831)  Ρώσου διπλωμάτη και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΑΤ και το Ίδρυμα Ναυπλίου "Ιωάννης Καποδίστριας".
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τελέστηκε  Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη  χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης  Μαλτέζος, εκπρόσωποι από την Κέρκυρα, την Αίγινα και την Κύπρο, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας ,εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ,μαθητές και δημότες.

Μαζί με το μνημόσυνο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η επιμνημόσυνη δέηση έγινε και για τους δωρητές και ευεργέτες του Ναυπλίου. (φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο https://youtu.be/7ghv_jk6x3I

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο - Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια