Στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Παν. Τριγάζη «Λαμπράκης-Κύπρος, Κοινή πορεία Ειρήνης»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Παν. Τριγάζη «Λαμπράκης-Κύπρος, Κοινή πορεία Ειρήνης»

Οκτώβριος 13, 2019 - 21:09

Έγινε χτες, (12/10) στο Ναύπλιο στην αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Παλαμήδης, η παρoυσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Τριγάζη, με τον τίτλο «ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ- ΚΥΠΡΟΣ, Κοινή πορεία Ειρήνης».

 

Η εκδήλωση σημείωσε επιτυχία, με γεμάτη την αίθουσα και με έκδηλο ενδιαφέρον, που προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, καθώς και τον διάλογο που προκλήθηκε από ερωτήσεις και απόψεις των παρισταμένων.

 

Ο Πάνος Τριγάζης είναι από πολλών ετών στέλεχος του διεθνούς κινήματος ειρήνης και μέλος της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και ο πρώην Ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, συντονίστρια της παρουσίασης η δημοσιογράφος κ.Γιαννοπούλου Μπέσυ.

Με τις τοποθετήσεις τους έκαναν αναφορά και περιληπτική περιγραφή του περιεχομένου του βιβλίου, επεκτάθηκαν όμως και σε τοποθετήσεις για το Κυπριακό και την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στην εύφλεκτη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου.

‘Εκτακτη συμμετοχή υπήρξε και του Γ. Κατρούγκαλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος με παρεμβάσεις του αναφέρθηκε σε θέματα Διεθνούς Δικαίου, σχετιζόμενα με το Κυπριακό, ως τρέχον αλλά και μείζον δισεπίλυτο πρόβλημα επί πολλές δεκαετίες. Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής, Β1 Βόρειου τομέα Αθήνας. 

Την προσωπική του θέση εξέφρασε αδρομερώς κι ο συγγραφέας, καθώς και η προσκληθείσα να ομιλήσει από την συντονίστρια της συζήτησης ,σύζυγός του, για το πώς βιώνει την σχέση της με τον Πάνο, ένα ιδιαίτερα και δραστήριο πολιτικό πρόσωπο.

Θα μπορούσα να γράψω και να περιγράψω κι άλλα πολλά από τα περιεχόμενα του λιτού αλλά περιεκτικού και ιδιαίτερα ενδιαφέροντος βιβλίου του συντρόφου Πάνου Τριγάζη. Ιδιαίτερα η ακριβής και λεπτομερής καταγραφή των διεθνών ενεργειών Φιλειρηνικών Οργανώσεων και Κινημάτων για την απόδοση στη μαρτυρική Μεγαλόνησο του καθεστώτος της Επανένωσης και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία.

Να μην λησμονούμε λοιπόν, να αναστοχαζόμαστε και να μην υποστείλουμε τις προσπάθειες, ώστε το όραμα και οι συνεχείς αγώνες 45 ετών, να μην μείνουν μια απλή καταγραφή στην Ιστορία μας, ηρωικών αγώνων που κινδυνεύουν να μείνουν ανολοκλήρωτοι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ