Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών

Δεκέμβριος 07, 2012 - 12:38

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο)  στις 11 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, σε τακτική συνεδρίαση του Σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για να συσκεφθούμε και αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα:
1. Περί τροποποιήσεως Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Άργους – Μυκηνών έτους 2012.
         Οικονομικά Θέματα:
2. Περί τροποποιήσεως προϋπολογισμού Δήμου Άργους - Μυκηνών οικονομικού έτους 2012.
3. Επί του από 4-12-2012 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Διαγραφή ποσών από το βεβαιωτικό κατάλογο τελών Λαϊκής Αγοράς έτους 2012».
4. Επί του από 6-12-2012 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Διαγραφή τελών ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντα»
5. Περί αποδοχής ποσού 290.691,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για το έργο: «Ύδρευση Δήμου Λέρνας από της πηγές της Λέρνης».
6. Επέκταση σύμβασης με ΚΤΕΛ για την μεταφορά μαθητών με ειδικά μαθητικά δελτία και τροποποίηση προϋπολογισμού.
7. Περί οικονομικής ενισχύσεως του Α.Ο. ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΆΡΓΟΥΣ – ΤΜΗΜΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.
8. Επί της υπ’ αριθ. 43/2012 απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου: «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός» που αφορά τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 του εν λόγω Νομικού Προσώπου.
9. Επί της υπ’ αριθ. 88/2012 απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου: «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός» που αφορά οφειλή σε τρίτους της Δ.Ε.Ν.Α.ΑΡ.                                                                                       
10. Έγκριση συνταχθείσας απογραφής οικονομικών στοιχείων και ισολογισμού απογραφής έναρξης συγχωνευθέντων Νομικών Προσώπων με το Δήμο Άργους – Μυκηνών σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 91/2011 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
11. Έγκριση μελέτης για την προμήθεια γάλακτος εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου Άργους – Μυκηνών έτους 2013.
12. Περί εξόφλησης υποχρεώσεων του Δήμου Άργους – Μυκηνών που αφορούν έργα προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».
      Τεχνικά Θέματα:
13. Περί παράταση σύμβασης μεταξύ του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της ΑΝ.Ν.ΑΡ. Α.Ε. για την εκπόνηση των μελετών με τίτλο «Έκδοση άδειας δόμησης για την τροποποίηση και ολοκλήρωση ανάπλασης ευρύτερης περιοχής πηγών Κεφαλαρίου».
14. Έγκριση επεμβάσεων – προσαρμογών της μελέτης κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου: «Διαμόρφωση – Ανάδειξη Ευρύτερης Περιοχής Άργους».
15. Ηλεκτροδότηση παροχής έργου: «Ύδρευση Δήμου Λέρνας από της πηγές της Λέρνης».
16. Αλλαγή Διευθύνουσας – Επιβλέπουσας υπηρεσίας της μελέτης: «Αποχέτευση – Μονάδα επεξεργασίας Λυμάτων Κοινότητας Αχλαδοκάμπου».
17. Περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων» και παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου.
18. Περί παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων».
19. Έγκριση των δικαιολογητικών εγγράφων και των εγγράφων νομιμοποίησης αναδόχου και έγκριση του σχεδίου σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης: «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Άργους και καταγραφή-βελτίωση αστικής κινητικότητας και ασφάλειας κίνησης πεζών»
20. Περί εκδόσεως κανονιστικής απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
21. Περί υποβολής πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου: «Διάνοιξη Περιφερειακού δρόμου νότια του οικισμού Κιβερίου της Δ.Ε. Λέρνας». 
22. Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τέταρτου συμβαλλόμενου μέρους στις τέσσερις Προγραμματικές συμβάσεις με αντικείμενο την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τα έργα:
•  Βραχομηχανική μελέτη αντιστήριξης  πρανών και σπηλαίων στο χώρο ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου,
•  Ανακαίνιση – Στατική ενίσχυση Νεοκλασικής Αγοράς Άργους,
•  Στατική ενίσχυση Ιερού Ναού Αγίου Κων/νου Άργους, και
•  Αντισεισμική – Στατική ενίσχυση Ιεράς Μονής Παναγίας Κατακεκρυμμένης.
    
         Τρέχοντα Θέματα:
23. Επί αιτήσεως της ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ για χορήγηση αδείας εγκατάστασης και χρήσης οικήματος επ’ αμοιβή εκδιδόμενου προσώπου.
24. Επί αιτήσεως της ΝΙΤΑ NICOLETA του VIOREL για χορήγηση αδείας εγκατάστασης και χρήσης οικήματος επ’ αμοιβή εκδιδόμενου προσώπου.
25. Περί χορήγησης παραγωγικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών.
26. Περί χορήγησης άδειας πώλησης βιολογικών προϊόντων σε λαϊκές αγορές.
27. Συναίνεση στην αίτηση της ΔΕΥΑΑΡΜ προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων βάσει του Ν. 4093/12 υποπαρ. Γ΄5 για επιμήκυνση όλων των δανείων της ΔΕΥΑΑΡΜ για οκτώ έτη με περίοδο χάριτος τριών ετών.
28. Καθορισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία: «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Άργους – Μυκηνών» με το διακριτικό τίτλο: «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης» κατόπιν της τροποποίησης της συστατικής πράξης αυτής.
29. Περί μίσθωσης αποθηκευτικού χώρου μετά προαυλίου στη Δ.Ε. Ν. Κίου.
30. Περί σύστασης και λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο Δήμο Άργους – Μυκηνών και έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του.
31. Περί αιτήματος Αλιέων της Λαϊκής Αγοράς Άργους (Σχετ. η υπ’ αριθ. 196/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Ιωάννης Μαλτέζος